Leestips

Leestip: How not to die

Dat plantaardig eten goed is voor mens, dier en milieu weten de meeste mensen ondertussen wel. Maar wist je dat je met een voedzaam plantaardig dieet ook diverse ziektes kunt voorkomen en genezen? De meest recente kennis op dit gebied deelt de Amerikaanse arts dr. Michael Greger in het spraakmakende boek ‘How not to die’.


Leestip: Onszelf voorbij

In ‘Onszelf voorbij’ nemen filosofen Lisa Doeland, Naomi Jacobs en Elize de Mul de tijdgeest onder de loep. Een tijd waarin we enerzijds profiteren van enorme welvaart en anderzijds ons zeer bewust zijn van de grenzen aan vooruitgang en groei. De drie filosofen proberen moderne fenomenen te duiden aan de hand van hun eigen ervaringen en de kennis en theorieën van belangrijke filosofen, psychologen en sociologen.


Leestip: Eten uit de buurt

Ken je het boek ‘Eten uit de buurt’ al? Een heerlijk boek over lokale voedselproductie boordevol nuttige tips en informatie over lokaal eten in eigen land. Je leert alles over eetbare erven, moestuinieren, voedselbossen, voedselcoöperaties, pluktuinen en stadsboeren.


Kookboektips



Kookboektip: Instock Cooking

Instock zet voedselverspilling op de kaart in hun restaurant, toko, foodtruck en nu ook met hun eerste kookboek Instock Cooking, boordevol handige conserveringstechnieken om voedselverspilling ook thuis tegen te gaan.


Kijktips

Kijktip: Estée in Parijs

Vanaf maandag 14 augustus wordt wekelijks het nieuwe 24Kitchen programma ‘Estée in Parijs’ uitgezonden. In dit programma ontdek je samen met Estée Strooker de kleine straatjes, lokale ondernemers, markten en bistro’s van deze prachtige stad.




DIY