duurzame tuinmeubelen

Duurzame tuinmeubelen: zo heb je lang plezier van jouw tuinset

Zit je graag in de tuin? Dan mag een goede tuinset eigenlijk niet ontbreken in jouw buitenruimte. Het is een heerlijke plek om te genieten van al het groen en al het leven in je tuin, maar tuinsets kunnen je tuin ook echt meer stijl en flair geven. Maar hoe kies je nu een set die goed past bij jouw tuin en die bovendien duurzaam en slijtvast is? In dit artikel geef ik tips voor duurzame tuinmeubelen zodat jij lang plezier hebt van je tuinset.

Kies voor goede materialen voor jouw tuinmeubelen

Bij het kiezen van duurzame tuinmeubelen is het belangrijk om goed te letten op het materiaal van de meubelen. Sommige materialen zijn tenslotte veel duurzamer en slijtvaster dan andere materialen. En de meeste duurzame producten zijn altijd producten waar je lang mee kunt doen. Kies het liefst voor materialen die wel tegen een stootje kunnen en die verschillende weersomstandigheden aankunnen. Het weer in Nederland is tenslotte erg wispelturig. Mooie en duurzame materialen voor tuinmeubelen zijn hout, rotan, bamboe en metaal. Kunststof meubelen kunnen ook vrij lang meegaan, maar zijn niet te repareren als ze eenmaal beschadigd of kapot zijn en slecht te recyclen.

Let op de constructie van de meubelen

Een duurzame tuinset is robuust en gaat lang mee. Daarom is het belangrijk dat de meubelen goed in elkaar zijn gezet en stevig genoeg zijn om intensief gebruik te kunnen doorstaan. Let bij aankoop van een nieuwe set goed op de constructie, de verbindingen en de afwerking. Test de meubelen ook zeker uit in de winkel. Voelt een stoel of bank niet stevig of comfortabel? Dan is het een echte afrader.

duurzame tuinmeubelen

Kies voor een tijdloos ontwerp

Alles in aan trends onderhevig, dus ook tuinmeubelen. Maar het is niet erg duurzaam om elke paar jaar een nieuwe tuinset aan te schaffen, omdat het ‘in de mode’ is. Kies dus liever voor een tuinset met een tijdloos ontwerp waar je jaar in jaar uit plezier van kunt hebben. Goede kwaliteit gaat nooit uit de mode. Bij tuinmeubelshop.nl kun je eenvoudig een set vinden die helemaal past bij jouw tuin en jouw wensen.

Investeer in multifunctionele meubelen

Veel mensen in ons land hebben een vrij kleine achtertuin. Je wilt natuurlijk deze ruimte optimaal benutten. Kijk daarom eens naar multifunctionele meubelen voor in de tuin. Dit zijn tuinsets die je op diverse manieren kunt arrangeren en die meerdere gebruiksmogelijkheden hebben. De tafel functioneert bijvoorbeeld als opbergruimte en in de banken kun je de tuinkussens opslaan. Dat is wel zo makkelijk!

Goed onderhoud is een must voor tuinmeubelen

Om je tuinmeubelen lang mee te laten gaan, is goed onderhoud een must. Zelfs de meest duurzame materialen hebben wat onderhoud nodig om hun levensduur te verlengen. Houten meubels moeten bijvoorbeeld regelmatig worden behandeld met een beschermende olie of lak. Metaal moet worden gecontroleerd op roest en regelmatig worden behandeld. En meubelen van kunststof, riet en rotan kunnen worden schoongemaakt met een mild schoonmaakmiddel om ze in topconditie te houden. Vergeet ook zeker niet je kussens regelmatig schoon te maken en goed droog te houden. En berg je tuinmeubelen in de winter droog en veilig op. Zo heb je er jarenlang plezier van!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met tuinmeubelshop.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *