knutselen Pasen

10x DIY inspiratie om te knutselen voor Pasen

Of je nu wel of geen kinderen hebt: er is niets leuker dan zelf de versiering knutselen voor diverse feestdagen, seizoenen en bijzondere gelegenheden. De mogelijkheden zijn eindeloos, je huis is altijd in een handomdraai in feestelijke sfeer en je bespaart er nog geld mee ook. Laat je creativiteit dus de vrije loop of laat je inspireren door één van de vele leuke DIY projecten online. Ik deel alvast wat inspiratie om te knutselen voor Pasen!

#1 Versierde paastakken

Veel mensen halen rond de paasdagen een aantal paastakken in huis. Deze kun je natuurlijk met diverse ornamenten versieren, maar hoe leuk zijn deze takken met pompoms?! Het vrolijkt het hele huis meteen op.

#2 Paasslinger

Een slinger staat natuurlijk altijd leuk in huis. Deze kleurrijke paasslinger is eenvoudig te maken met materialen die je waarschijnlijk al gewoon in huis hebt. Het idee is afkomstig van DIY candy.

#3 Vaasjes

Je kunt oude glazen potten eenvoudig omtoveren tot leuke paasdecoratie met een likje verf. Dit idee is afkomstig van Weekend Craft.

#4 Konijn in een potje

Dit konijntje in een potje is zo schattig! Je kunt in principe elk plantenpotje zo opleuken en het is een ideaal cadeau voor de paasdagen. Het idee is te vinden op Southern in Law.

#5 Paaskrans

Wie zegt dat een krans alleen kan als versiering voor de kerstdagen? Deze leuke paaskrans van DIY & Crafts is ideaal als decoratie voor Pasen. En ik kan je vertellen dat pompoms maken bijna therapeutisch werkt.

#6 Wollen kuiken

Deze leuke DIY is ideaal om met kinderen samen te doen omdat het vrij eenvoudig is. Je vindt de beschrijving op The Inspiration Edit.

#7 Sokkonijnen

Ga zelf aan de slag met een stel oude sokken om deze schattige sokkonijnen te maken De DIY voor dit project vind je op A Pumpkin and A Princess.

#8 Boekenlegger

Dit zijn toch wel de allerliefst boekenleggers die ik ooit heb gezien? Het project is niet te ingewikkeld waardoor je het ook met kleine kinderen kunt doen. En het is nog een leuk cadeautje ook om weg te geven. Het idee is te vinden op Red Ted Art.

#9 Knuffelkonijn

Van alle paasknutsels ziet dit project er misschien het meest ingewikkeld uit, maar niets is minder waar. Deze ontzettend lieve knuffels kun je maken van verschillende restjes stof en het naaipatroon is speciaal voor beginners. Je vindt de DIY op Red Ted Art.

#10 Wenskaarten

Wil je graag jouw familie en vrienden een leuk kaartje sturen met Pasen? Dan kun je met deze ideeën voorlopig vooruit. Ik vind persoonlijk de DIY kaartjes van I Heart Crafty Things, The Best Ideas for Kids en Kids Craft Room erg leuk!

Natuurlijk is er online nog veel meer inspiratie te vinden voor leuke paasknutsels. Breng zeker eens een bezoek aan mijn Pinterestpagina voor meer leuke knutselideeën. Meer knutselinspiratie voor andere seizoenen, feesten en speciale gelegenheden kun je hier vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *