3 tips om de isolatie van je huis te verbeteren

Goede isolatie van je woning is belangrijk om je huis warm te houden in de winter en koel te houden in de zomer. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Zo vermindert goede isolatie de geluidsoverlast in huis én kun je er de waarde van je huis mee verhogen. Bovendien kan het je helpen om geld te besparen op je energierekening. Genoeg redenen dus om te investeren in het isoleren van je woning. In dit artikel geef ik drie tips om de isolatie van je huis te verbeteren.

Vloerisolatie

vloer

In veel woningen is de vloer niet goed geïsoleerd. Dit kan zorgen voor koude voeten, veel tocht en een flink hogere energierekening. Door je vloer te isoleren, kun je deze problemen effectief oplossen. Daarom is vloerisolatie één van de meest effectieve manieren om je woning comfortabel te maken.

Er zijn verschillende manieren om je vloer te isoleren, afhankelijk van het type vloer dat je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor isolatiemateriaal onder de vloer of isolatieplaten bovenop de bestaande vloer. Welke methode het meest geschikt is voor jouw woning is afhankelijk van hoe oud jouw woning is, hoeveel ruimte er beschikbaar is onder de vloer en wat je budget is. Het is verstandig om hierbij advies te vragen aan een specialist, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt met de meeste voordelen voor jouw woning.

Goede beglazing

raam

Misschien heb je wel eens tocht gevoeld bij de ramen in jouw huis. Dit komt vaak doordat de beglazing niet goed geïsoleerd is. Vooral in veel oude huizen zijn ramen van simpel dubbelglas of zelfs enkelglas. En dat kan zorgen voor hoge energiekosten en een oncomfortabel binnenklimaat. Via de ramen gaat er zo veel warmte verloren.

Door te kiezen voor goede beglazing, zoals HR++ glas of triple glas, kun je jouw woning direct een stuk beter isoleren en kun je veel besparen op je energierekening. Bovendien isoleert goed glas ook nog eens geluid, wat zorgt voor een rustigere en aangenamere leefomgeving. Ideaal als je in een drukke buurt woont.

Wil je weten hoe je jouw ramen beter kunt isoleren en wat voor verschil dit zal maken? Win dan professioneel advies in. Een professional kan je meer vertellen over de mogelijkheden en de tarieven, zoals de dubbel glas prijs en de kosten voor het glaszetten.

Dakisolatie

dakpannen

Net als bij vloeren kan warmte ook via het dak ontsnappen. Daarom is het belangrijk om ook jouw dak goed te isoleren. Warmte stijgt namelijk op en door dit warmteverlies moet je flink stoken in huis voor een aangenaam binnenklimaat op koudere dagen.

Het isoleren van je dak kan op diverse manieren worden gedaan. Zo kun je gebruik maken van isolatieplaten of glaswol of steenwol aanbrengen. Het voordeel hiervan is dat je dit in principe ook makkelijk zelf kunt doen. Besteed je deze klus liever uit? Dan ben je uiteraard iets duurder uit, maar dan heb je er zelf ook geen omkijken naar.

Andere isolerende oplossingen in huis

energie besparen

Er zijn verschillende manieren om je huis beter te isoleren. Vloerisolatie, dakisolatie en betere beglazing zijn slechts een paar mogelijkheden, maar hebben wel een heel groot effect. Wil je graag op een snelle en voordelige manier de isolatie van je huis verbeteren? Dan kun je uiteraard ook al flink wat stappen zetten door tochtstrips in huis te plaatsen, gebruik te maken van radiatorfolie en de leidingen in huis te isoleren. Een ding is zeker: goed geïsoleerde huizen voelen veel comfortabeler aan en helpen je om flink te besparen op je energierekening. En dat maakt het zeker de investering waard!

Dit artikel is tot stand gekomen door inspiratie van glasgigant.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *