Dalalou verwenpakket

Zo stel je een duurzaam verwenpakket voor een zwangere vrouw samen

Heb jij een zwangere vriendin, zus, nicht of collega die je eens wilt verwennen met een mooi cadeau, maar weet je niet zo goed wat je voor haar moet kopen? Dan heb ik een leuke tip voor je! Een duurzaam verwenpakket is namelijk écht een topcadeau voor iedere zwangere vrouw. Je kunt het pakket vullen met items voor de zwangere vrouw én voor de baby en zo helemaal personaliseren. Zo hoef je niet bang te zijn dat je iets cadeau doet wat overbodig is en laat je de zwangere vrouw bovendien kennismaken met allerlei mooie duurzame producten en merken. Maar hoe stel je zo’n duurzaam verwenpakket samen? En kun je deze ook kant-en-klaar aanschaffen? Ik vertel het je in dit artikel.

De baby uitzet en kraamcadeaus

In Amerika is het traditie om een groot kraamfeest te geven voor de geboorte van een kind. Dit wordt een babyshower genoemd. Er worden spelletjes gespeeld en de zwangere vrouw ontvangt allerlei leuke en handige cadeaus voor de baby uitzet. Dit feest wordt meestal gehouden rond de 7e maand in de zwangerschap. In Nederland is dit niet zo gebruikelijk. Hier zorgen ouders vaak zelf voor een complete baby uitzet. De cadeaus worden pas gegeven als de baby is geboren en zijn meestal specifiek voor de baby bedoeld. Een gemiste kans, want voor de geboorte hebben zwangere vrouwen juist behoefte aan spullen voor de baby uitzet én fijne producten voor zichzelf om zich voor te bereiden op de komst van het kleintje.

Tips voor een duurzaam verwenpakket

Als jij een zwangere vrouw in jouw omgeving eens goed wilt verwennen, is een duurzaam verwenpakket een fantastisch idee. Maar hoe stel je zo’n verwenpakket eigenlijk samen? Wat heeft een zwangere vrouw echt nodig? En welke merken mogen er niet in ontbreken? Ik geef enkele handige tips!

Kies voor duurzame verpakkingen

De duurzaamheid van jouw verwenpakket begint natuurlijk al bij de verpakkingen. Kies het liefst voor een cadeauverpakking of een mand die herbruikbaar is om zo min mogelijk afval te creëren. En kies ook producten uit in een verpakking die composteerbaar, herbruikbaar of recyclebaar is.

Focus op de zwangerschap en de geboorte

Verreweg de meeste cadeaupakketten voor zwangere vrouwen richten zich op de periode na de geboorte. Ze bevatten verzorgingsproducten voor de baby en misschien ook wat producten voor de moeder. Maar juist in aanloop naar de geboorte en tijdens de bevalling zelf zijn er diverse producten erg welkom. Een biologische zalf voor de strakgespannen buik, essentiële olie om goed te kunnen ontspannen, een tijdschrift of boek met tips en bevallingsverhalen: het zijn allemaal cadeaus die heel erg van pas komen in deze periode.

Kies voor mooie merken

In een duurzaam verwenpakket voor een zwangere vrouw is het belangrijker om te kiezen voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Liever vul je het pakket met enkele fijne producten van mooie merken dan met heel veel voordelige producten die helemaal niet zo duurzaam zijn. Pas ook op voor greenwashing: veel merken en winkels promoten hun producten als groen en duurzaam, maar blijken dit bij nader onderzoek helemaal niet te zijn.

Er zijn heel veel mooie merken op de markt die ideaal zijn om cadeau te doen aan een zwangere vrouw en het aanbod groeit nog steeds. Enkele merken voor moeder en kind die ik zeker kan aanraden zijn Weleda, Urtekram, Petit & Jolie, Naïf en Lavera.

Een duurzaam verwenpakket voor een zwangere vrouw kopen

Dalalou verwenpakket

Vind je het toch lastig om zelf een duurzaam verwenpakket samen te stellen voor een zwangere vrouw? Dan kun je natuurlijk ook een verwenpakket kopen. Bij Dalalou kun je een verwenpakket voor de zwangere vrouw kant-en-klaar aanschaffen. Dit mooie pakket is samengesteld uit diverse benodigde verzorgingsproducten voor tijdens de zwangerschap én de geboorte voor zowel moeder als kind. Alle producten zijn duurzaam en hebben een minimale belasting op het milieu. Het pakket bevat onder andere gedroogde kamille, heilwol, kamille olie, plasticvrije pads, Bambo Nature luiers en doekjes, ecologische matrasbeschermers en nog veel meer onmisbare producten voor deze bijzondere periode.

Dalalou is sowieso een leuk online adres voor cadeaupakketten en kraampakketten, dus neem er zeker een kijkje. En vergeet ook niet om de bewuste zwangerschapskalender te bekijken. Deze zwangerschapskalender is helemaal gericht op positief zwanger zijn en bevallen. De zwangerschapskalender bevat informatie van week tot week en geeft uitgebreide kennis, handige duurzame weetjes en tips om bewuste keuzes te maken voor jezelf, de baby en de natuur. Een echte aanwinst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dalalou en de foto’s zijn afkomstig van Dalalou. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *