BBQ

5 tips om te besparen op jouw BBQ

Met dit mooie weer is er niets fijner dan lekker met zijn allen in de tuin zitten en ‘s avonds de barbecue aansteken. Het zonnetje, goed gezelschap, een lekker drankje en fijne hapjes: veel meer heb je niet nodig voor een geslaagde dag. Natuurlijk let je hierbij wel op de kleintjes, vooral in deze economie. Daarom geef ik graag 5 tips om te besparen op jouw BBQ. Met deze tips hoeft een barbecue geen uitzondering te zijn en staat jou een heerlijke zomer vol gezelligheid te wachten.

vega BBQ recepten

Vegetarisch barbecueën

Veel mensen associëren barbecueën met veel vlees, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je kunt namelijk een heerlijke barbecue organiseren met vegetarische gerechten. Dat is duurzaam, lekker en bovendien een stuk voordeliger! Persoonlijk ben ik groot fan van camembert op de barbecue, gepofte aardappels en halloumispiesjes, maar er zijn volop mogelijkheden, dus experimenteer er deze zomer op los.

Dranken met korting

Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder lekker drankje, maar ook daar betaal je liever niet te veel voor. Je kunt natuurlijk gebruik maken van Gall en Gall korting om drankjes te kopen, maar wist je dat je ook korting kunt kopen voor de slijterij? In plaats van kortingsacties in de gaten te houden in aanloop naar jouw BBQ kun je ook een cadeaubon voor Gall & Gall aanschaffen. Wanneer je bij Wissel een cadeaubon aanschaft, krijg je hierop korting. Zo betaal je uiteindelijk minder voor de drankjes die je wilt serveren tijdens de barbecue. Dat is slim!

Potluck barbecue

Als je gaat barbecueën met vrienden of familieleden hoef je natuurlijk niet alle kosten zelf te dragen. Je kunt onderling afspreken om allemaal iets te bereiden om zo de kosten iets te drukken. Dit wordt ook wel een potluck diner genoemd en dit principe is prima toe te passen op een barbecue. Coördineer vooraf wie welk gerecht meebrengt en je hebt een zorgeloze, en bovendien voordelige, BBQ!

Bijgerechten galore

Wat een barbecue zo fijn maakt, is dat er veel verschillende gerechten worden geserveerd. Zo staat er voor iedereen wat lekkers op tafel. Een barbecue hoeft dus echt niet alleen maar duur vlees of dure vis te zijn. Leef je eens uit met heerlijke bijgerechten, zoals zelfgemaakte kruidenboter, pindasaus, salade, gepofte paprika, watermeloen en gegrilde mais. De mogelijkheden zijn eindeloos en deze bijgerechten zijn vaak een stuk voordeliger te maken. Zo druk je de kosten en serveer je voor ieder wat wils. Bovendien heb je de volgende dag gegarandeerd wat over. Dat scheelt weer een dagje koken!

Aanbiedingen

In deze tijd van het jaar spelen winkels en slagers slim in op de BBQ hype. Diverse producten zijn extra scherp geprijsd en daar maak je natuurlijk slim gebruik van. Houd de aanbiedingen in de gaten en koop jouw favoriete producten wanneer deze zijn afgeprijsd. Staat er net die week geen barbecue op de planning? Niet getreurd, je kunt de meeste producten namelijk prima invriezen om te gebruiken op een later moment.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wissel. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *