juridische hulp

Juridische hulp bij duurzame zaken

Het kan zomaar gebeuren dat je ineens in een conflict zit waar je juridische hulp bij nodig hebt. Je ondervindt bijvoorbeeld problemen met de aannemer bij het verduurzamen van je woning. Of er is discussie over het plaatsen van een laadpaal voor jouw elektrische auto. Of misschien werken jouw zonnepanelen niet naar behoren en wil je de aansprakelijke partij verantwoordelijk houden. Als je dringend behoefte hebt aan juridisch advies, maar geen verzekering hebt, kan dit lastig worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig toegankelijke en praktische oplossingen voor situaties waarin juridisch advies en rechtshulp nodig is.

Juridisch advies zonder verzekering

Het kan iedereen gebeuren: ineens zit je midden in een juridisch conflict. Dat is erg lastig, want de meeste mensen hebben hier geen kaas van gegeten. Wil je je zaak tot een goed einde brengen, dan kun je een jurist inhuren. Deze kan zich voor jou op de zaak storten en weet precies hoe jij jouw gelijk haalt. Hier hangt alleen meestal wel een flink prijskaartje aan.

Een andere optie is een doorlopende verzekering voor rechtshulp. Dit is als ondernemer misschien interessant, maar als particulier kan dit te veel van het goede zijn. Juridische vragen of conflicten komen doorgaans namelijk maar weinig voor in je leven. Een perfecte middenweg is juridisch advies en rechtshulp van bijvoorbeeld Univé. Hier kun je advies krijgen op momenten wanneer jij dit nodig hebt. Dit betekent dus ook dat je pas betaalt voor deze dienst op het moment dat je hiervan gebruik maakt. 

Rechtshulp wanneer jij het nodig hebt

Met rechtshulp van Univé kun je juridische hulp krijgen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Je kunt de website van de verzekeraar bezoeken en kijken binnen welk specialisme jij graag juridische ondersteuning zou willen ontvangen. Heb je bijvoorbeeld een conflict over zonnepanelen of een laadpaal die niet naar behoren werkt? Dan kies je voor de categorie ‘wonen en kopen’. Door een snelle online check kun je vervolgens zien welke hulp het beste bij je past. Daarna krijg je een offerte met de totale kosten die je voor deze eenmalige rechtshulp moet betalen. Ga je akkoord met dit aanbod, dan kun je meteen contact opnemen met een specialist. Zo los jij snel en efficiënt elke situatie op.

Juridische hulp voor ondernemers

Niet alleen privépersonen kunnen te maken krijgen met juridische geschillen, ook ondernemers hebben soms juridische bijstand nodig op het gebied van duurzaamheid. Misschien heb je vragen over wie een gehuurd bedrijfspand energiezuiniger moet maken, jij of de eigenaar? Of wellicht heb je hulp nodig bij het opstellen van een waterdicht contract? Ook voor dit soort zaken kun je een beroep doen op de juridische hulp. De procedure werkt hetzelfde en zo regel jij ook dit soort zaken als ondernemer snel en effectief.

Vaker rechtshulp nodig? 

Wanneer je vaak rechtshulp nodig hebt, kan het interessant zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze verzekering betaal je een maandelijkse premie en kun je altijd een jurist benaderen om even naar jouw zaken te kijken. Zo weet je zeker dat je het recht aan jouw kant hebt staan, dat contracten en overeenkomsten eerlijk zijn en dat je onafhankelijk advies krijgt. Er zijn diverse rechtsbijstandverzekeringen om uit te kiezen. Zo vind je altijd een verzekering die past bij jouw budget en jouw situatie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Univé. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *