streamingdiensten

Zo kun jij geld besparen op jouw favoriete streamingdiensten

Streamingdiensten zijn bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Wie ploft er na een lange werkdag nu niet graag op de bank om een spannende film of een nieuwe aflevering van een goede serie te kijken op Netflix, Disney+ of HBO Max? Je hebt een enorm aanbod aan films, series en documentaires beschikbaar met slechts één druk op de knop. Maar door alle verschillende streamingdiensten die nu beschikbaar zijn, kunnen de kosten voor het volgen van je favoriete series en films wel aardig oplopen. Wij vertellen je hoe jij geld kunt besparen op jouw favoriete streamingdiensten zonder enige moeite!

netflix

Wissel tussen streamingdiensten

Zelfs als je groot fan bent van films en series, en veel vrije tijd hebt, kun je maar moeilijk tijd vrijmaken om al het nieuwe aanbod op de meest populaire streamingdiensten bij te houden. Daarom is het ook zonde van je geld om elke maand voor meerdere streamingdiensten te betalen. Het is verstandiger om elke maand te wisselen van platform om zo toch jouw favorieten te kunnen kijken zonder er te veel voor te hoeven te betalen. Kies de ene maand bijvoorbeeld voor Netflix en de maand daarna voor Prime Video. Zo mis je niets en betaal je slechts voor één dienst per keer. Het leven is tenslotte al duur genoeg.

Maak gebruik van interactieve tv

Je zou door al die streamingdiensten haast vergeten dat er ook nog ‘gewone’ televisie-uitzendingen zijn. Met een groot aanbod aan kanalen is er altijd wel iets leuks op televisie en zo hoef je favorieten als Expeditie Robinson, Wie is de Mol? en belangrijke sportwedstrijden niet meer te streamen tegen extra kosten.

Als je kiest voor internet en tv van T-Mobile krijg je meer dan 64 zenders waarvan 59 in HD. Bovendien kun je jouw favoriete programma’s terugkijken, pauzeren en zelfs vanaf het begin bekijken als je het begin hebt gemist. Zo heb je alle gemakken in één handig abonnement voor internet en tv.

Besparen op streamingdiensten met een jaarabonnement

Heb jij één streamingdienst waar je bijna dagelijks gebruik van maakt en waar al jouw favoriete series op te vinden zijn? Dan kun je flink wat geld besparen op streamingdiensten door in plaats van een maandabonnement over te stappen op een jaarabonnement. Door niet meer maandelijks maar juist jaarlijks te betalen kan de besparing flink oplopen.

Deel je abonnement met anderen

Met een abonnement op een streamingdienst kun je meestal verschillende accounts aanmaken. Zo kan elke gebruiker zijn of haar eigen voorkeuren invoeren en favorieten toegankelijk maken. Dit maakt het ook heel aantrekkelijk om je account, en de kosten, te delen met meerdere mensen. De maandelijkse kosten worden zo een stuk lager, maar iedereen heeft zijn eigen account om series en films op te kijken.

Het is algemeen bekend dat Netflix geen groot fan is van het delen van accounts en dat hier nu zelfs actie op wordt ondernomen. Andere streamingdiensten zijn gelukkig niet zo streng, waardoor je vooralsnog eenvoudig jouw abonnement kunt delen met huisgenoten, familieleden of vrienden. Dat past bovendien helemaal in de deeleconomie.

Maak gebruik van proefabonnementen

Is er een serie of film die je heel graag wilt zien, maar die alleen op een streamingdienst beschikbaar is die jij niet hebt? Kijk dan eerst, voor je een abonnement afsluit, of deze dienst een proefabonnement aanbiedt. De meeste streamingdiensten maken gebruik van proefabonnementen om nieuwe klanten te verleiden. Als je hier gebruik van maakt, kun je een week tot soms wel een maand gratis gebruik maken van het platform. Dat is vaak net genoeg tijd om die ene serie of die nieuwe film te kijken. Van het nieuwe aanbod blijf je op de hoogte via Streamwijzer. Vergeet daarna het abonnement niet stop te zetten.

Controleer je abonnementen

Het risico van veel verschillende abonnementen is dat ze vaak automatisch worden verlengd en je zo ongemerkt veel te veel geld betaalt voor diensten waar je niet tot nauwelijks gebruik van maakt. Maak er daarom een goede gewoonte van om zo nu en dan je abonnementen te controleren. Zeg de abonnementen waar je geen gebruik van maakt op en houd alleen de diensten waar je echt iets aan hebt. Op maandbasis valt de besparing misschien mee, maar op jaarbasis kan je zo flink wat geld besparen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *