besparen op vervoer

Handige tips om te besparen op vervoer

Ben jij veel onderweg? Bijvoorbeeld om naar je werk te gaan of om de kinderen naar sport te brengen? Of maak je voor je werk zelf veel kilometers? Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je dit zo makkelijk mogelijk kunt doen. Maar het liefst let je ook op de kosten én op het milieu. Maar hoe kun je zorgen dat je comfortabel van A naar B komt zonder hoge kosten en veel impact? In dit artikel geef ik handige tips om te besparen op vervoer.

Tip 1: Neem eens wat vaker de fiets

fiets

Is je werk niet zo ver weg en is fietsen ook goed mogelijk? Overweeg dan wat vaker de fiets te pakken. Ook om de kinderen naar school te brengen en even een boodschap te doen is de fiets ideaal. Bovendien kun je altijd makkelijk én kosteloos parkeren!

Maar fietsen heeft nog meer voordelen. Zo is het goed voor je conditie en bespaar je flink op brandstof en onderhoud. Natuurlijk heeft een fiets ook onderhoud nodig, denk aan een regelmatige controle van bijvoorbeeld de verlichting of het vervangen van een band, maar dit is vele malen goedkoper dan het onderhoud van een auto. Fietsen is dus goed voor jou, het milieu én de portemonnee.

Tip 2: Werk vanuit huis

werkkamer

Een andere handige manier om te besparen op vervoer is door vaker thuis te werken. Als COVID-19 ons iets heeft geleerd is het dat heel veel werk uitstekend op afstand kan worden gedaan. Dat is niet alleen beter voor de balans tussen werk en privé, maar ook voor de portemonnee en het milieu.

Niet alle werkgevers zijn fan van thuiswerken en in sommige functies is het simpelweg niet mogelijk. Maar als je een baan hebt die zich daar prima voor leent, kun je hier goede afspraken over maken. Probeer bijvoorbeeld eens om wekelijks één of twee dagen thuis te werken. In goed overleg is er vaak veel mogelijk.

Tip 3: Rijd elektrisch

elektrische auto

Een goede tip om te besparen op de kosten voor brandstof, en dus ook op vervoer, is door elektrisch te gaan rijden. Een elektrische auto rijdt op elektriciteit in plaats van fossiele brandstof en is hierdoor dus een stuk betaalbaarder. Bovendien heeft een elektrische auto minder negatieve impact op het klimaat.

Met een elektrische auto kun je helemaal goed besparen als je een laadpaal aan huis hebt. Met een newmotion charging station bij je huis kun je jouw auto voordelig zelf opladen tegen een gunstig tarief. In combinatie met zonnepanelen is dit ideaal.

Tip 4: Kies voor openbaar vervoer

bus

Heb je de mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar je werk of school te gaan? Dan is dat zeker het overwegen waard. Met een goede verbinding biedt de trein, bus of tram veel gemak en het is een stuk duurzamer. Bovendien kun je met een abonnement voor het openbaar vervoer een stuk voordeliger uit zijn per maand. Veel werkgevers vergoeden deze reiskosten en als student reis je meestal helemaal gratis.

Ga je toch liever met de auto naar je werk, studie of bestemming? Overweeg dan eens om te carpoolen. Als je de auto deelt met reizigers met dezelfde bestemming kun je de kosten voor brandstof delen. Dat scheelt flink in de portemonnee en het is nog gezellig ook. Bovendien is carpoolen een uitstekende oplossing voor de fileproblemen in ons land. Minder auto’s op de weg zorgen voor minder filedrukte, minder vertraging en minder vervuiling.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met GRID. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *