goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 4

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Progressieve Paus over homoseksualiteit

homohuwelijk

Dat Paus Franciscus een stuk liberaler is dan menig voorganger wisten we al, maar hoe progressief hij daadwerkelijk is, liet hij deze week weer weten in een interview. Hij vertelde homoseksualiteit geen misdaad te vinden en dat de kerk zich moet aansluiten bij de strijd tegen verboden op homoseksualiteit. ‘God heeft een plaats voor ieder van ons’, liet hij weten. Vanuit een katholiek perspectief zijn dit flink vooruitstrevende ideeën die hopelijk aanslaan bij zijn volgers.

FRIS supermarkt voor kwetsbare gezinnen

minimaliseren op boodschappen

Na een succesvolle crowdfundingscampagne is de eerste fase van de financiëring van FRIS supermarkt geslaag. Deze supermarkt is gericht op gezinnen in financieel kwetsbare situaties. Hier kunnen zij gratis winkelen én worden ze geholpen met hun kansen in de maatschappij. De supermarkt stimuleert bovendien de sociale cohesie in de wijk en gaat verspilling tegen. De eerste supermarkt opent eind deze maand Amsterdam!

Verbod op discriminatie van mensen met een beperking en LHBTIQ+

lgbti

In principe was er al een verbod op discriminatie op basis van een beperking of seksuele voorkeur, maar tot op heden was dit niet opgenomen in de Grondwet. Tot deze week dan. Dinsdag stemde de Eerste Kamer in met het voorstel om een verbod op discriminatie van LHBTIQ+ en mensen met een beperking op te nemen in de Grondwet. Het werd tijd.

De ultieme song tegen angst en stress

Spotify

Wist je dat er een song is die zó ontspannend werkt dat het wordt afgeraden om ernaar te luisteren tijdens het autorijden? De song in kwestie is ‘Weightless’ van Marconi Union. Er wordt gezegd dat dit het meest ontspannende stuk muziek ooit is: het reduceert de bloeddruk, verlaagt de hartslag en vermindert stresshormonen. Ik wens je een heel ontspannen weekend toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *