goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 1

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Verpakkingsvrij winkelen bij Ekoplaza

zero waste winkelen bij Ekoplaza

Biologische supermarkt Ekoplaza is altijd al een goede winkel geweest voor verpakkingsvrij boodschappen doen, maar nu wordt dit nog makkelijker. Ekoplaza introduceert namelijk Wisselwaar: een systeem van glazen statiegeldflessen waarmee je jouw dagelijkse boodschappen kunt kopen. Van conserven tot aan gedroogde bonen: veel verschillende producten zullen verkrijgbaar zijn in deze Wisselwaar-potten. Het Wisselwaar systeem zal geleidelijk aan worden geïntroduceerd in de winkels van Ekoplaza, maar het doel is om voor het eind van 2023 dit systeem te implementeren in alle winkels.

Hét vaccin tegen borstkanker in de testfase

borstkanker

Wereldwijd kampen meer dan 7 miljoen vrouwen met borstkanker. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen hiermee te maken en het is één van de meest dodelijke vormen van kanker. Gelukkig zijn onderzoekers van de University of Washington School of Medicine hard bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen borstkanker. Sterker nog, het vaccin is zojuist door de eerste testfase heen met fantastische resultaten. Het vaccin is al 20 jaar in de maak en gaat nu de tweede testfase in. Als dit vaccin ook in deze fase van het onderzoek veilig en effectief blijkt, zal dat enorme gevolgen hebben voor de medische wereld.

Boterhamsters voor een voedzame schoollunch

Boterhamsters lunch

Wist je dat er in Nederland veel kinderen zijn die dagelijks niet kunnen ontbijten of geen lunch mee naar school krijgen uit armoede? Dat is natuurlijk onacceptabel. Dat vond Pip Wong ook. Daarom is zij gestart met De Boterhamsters. Dit initiatief zorgt ervoor dat kinderen niet met een lege maag op school zitten. De Boterhamsters plaatsen een koelkast in de school die dagelijks wordt bevoorraad met voedzame maaltijden die zijn bereid door vrijwilligers. Zo kan het hongerprobleem op school worden opgelost. Het project is gestart in november van 2022 en groeit razendsnel. Wat een fantastisch initatief!

Veganuary 2023

Elk jaar worden mensen wereldwijd geïnspireerd om meer plantaardig te eten in januari tijdens Veganuary. Tijdens de Veganuary campagne van 2022 ontdekten ruim 620.000 mensen uit 220 landen de mogelijkheden van een vega(n) lifestyle en ook dit jaar kan iedereen weer meedoen. Op de website van Veganuary kun jij je kosteloos inschrijven. Je ontvangt talloze inspirerende recepten, tips en leuke adresjes om wereldwijd vega(n) te shoppen en te eten. Absoluut de moeite waard!There are no comments

Add yours