Dordrecht

Duurzame hotspots in Dordrecht

Ik deel op Awkward Duckling graag de leukste duurzame hotspots in ons land. Zo weet je precies waar je moet zijn voor leuke vintage winkels, duurzame shops en vega(n) restaurants. De laatste jaren is het aanbod aan duurzame hotspots enorm toegenomen en daarom bundel ik deze tips graag in één artikel. In deze editie geef ik een mooi overzicht van duurzame hotspots in Dordrecht.

Shoppen

Dordrecht

Vreeken’s Zaden

Als je gek bent op (moes)tuinieren dan mag je Vreeken’s Zaden in Dordrecht niet missen. Het is misschien wel de winkel met het meest uitgebreide assortiment aan zaden en bollen in Nederland. Je kunt hier heerlijk struinen en je slaagt gegarandeerd.

Vreeken’s Zaden – Voorstraat 448 in Dordrecht

Kind Zo Blij

Bij Kind Zo Blij vind je leuke, originele en eerlijke kleding, accessoires en speeltjes voor kinderen van alle leeftijden. Alles in het assortiment wordt met zorg uitgezocht. Je shopt hier voor mooie producten van onder andere Djeco, Nixnut, Repose AMS, Tinycottons en Molo.

Kind Zo Blij – Voorstraat 302 in Dordrecht

FoundByMe

Ben je groot fan van vintage items? Dan mag je FoundByMe in Dordrecht niet missen. Hier winkel je voor zowel vintage fashion als vintage interieur items. In het assortiment vind je vintage fashion voor zowel vrouwen als mannen.

FoundByMe – Vriesestraat 3 in Dordrecht

Juffrouw Pollewop

Juffrouw Pollewop is hét duurzame kinderwarenhuis van Dordrecht. Van bijzonder houten speelgoed tot duurzame knutselmaterialen: je vindt het hier. Crayon Rocks, Grimms, Haba, Janod, plan toys, Schleich: het is slechts een greep uit het assortiment.

Juffrouw Pollewop – Vriesestraat 78 in Dordrecht

Wereldwinkel

Bij welke Wereldwinkel je ook bent, je vindt hier altijd bijzondere items die met zorg en aandacht zijn gemaakt door personen van over de hele wereld. Alles met respect voor de natuur en eerlijke afspraken voor de arbeiders. Hier shop je met een goed gevoel.

Wereldwinkel – Voorstraat 204 in Dordrecht

Preloved Fashion by 3xM

Houd je van unieke en klassieke vintage fashion items? Dan mag je Preloved Fashion by 3xM in Dordrecht niet missen. In deze winkel shop je voor designeroutfits. Het aanbod wisselt regelmatig en is altijd verrassend.

Preloved Fashion by 3xM – Wijnstraat 95 in Dordrecht

Eten & Drinken

Dordrecht

Villa Augustus

Over Villa Augustus heb ik al vaker geschreven en ik blijf groot fan van deze prachtige locatie in Dordrecht. Villa Augustus is een moestuin, hotel, landwinkel, restaurant en oase van rust inéén. Je kunt hier heerlijk rondwandelen, shoppen voor seizoensitems, maar ook genieten van een maaltijd gemaakt met lokale producten uit eigen tuin. De kaart wisselt regelmatig dus er is altijd iets nieuws te beleven.

Villa Augustus – Oranjelaan 7 in Dordrecht

Zusjes

Zin in een goede kop koffie en iets lekkers? Dan schuif je uiteraard aan bij Zusjes. Deze lunchroom is één van de eerste biologische en vegetarische lunchrooms in Nederland en nog steeds staat duurzaamheid hier voorop. Alles op de kaart is gemaakt met biologische en zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

Zusjes – Voorstraat 431 in Dordrecht

Christa’s Cookies

Ben jij een echte zoetekauw? Stap dan binnen bij Christa’s Cookies. Je zult je ogen niet geloven bij het zien van het heerlijke en uitgebreide assortiment aan Amerikaanse en Engelse cookies, taarten en bars. Alles huisgemaakt en van pure en biologische ingrediënten. Je kunt de cookies meenemen voor thuis, maar ook ter plaatse genieten van een kop koffie en iets lekkers.

Christa’s Cookies – Steegoversloot 56 in Dordrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *