Deventer

Duurzame hotspots in Deventer

Ik deel op Awkward Duckling graag de leukste duurzame hotspots in ons land. Zo weet je precies waar je moet zijn voor leuke vintage winkels, duurzame shops en vega(n) restaurants. De laatste jaren is het aanbod aan duurzame hotspots enorm toegenomen en daarom bundel ik deze tips graag in één artikel. In deze editie geef ik een mooi overzicht van duurzame hotspots in Deventer.

Shoppen

Deventer

WAAR

WAAR is een winkel die door heel Nederland te vinden is. Hier shop je voor eerlijke en duurzame producten vanuit alle windstreken. Het ideale adres voor originele cadeaus, maar natuurlijk ook voor veel leuks en lekkers voor jezelf.

WAAR – Lange Bisschopstraat 35 in Deventer

Hoge Ramen

Eén van de allerleukste winkels in Deventer is zonder twijfel Hoge Ramen. Deze winkel heeft eigenlijk meerdere panden in één straat en is een walhalla voor iedereen die (duurzaam) shoppen houdt. Duurzame kleding, bewust speelgoed, unieke accessoires, leuke woonitems, benodigdheden voor de moestuin? Je vindt het hier allemaal van de mooiste merken.

Hoge Ramen – Grote Overstraat 48 in Deventer

Jeppe

De Jeppe mixstore is een leuke winkel in Deventer waar je leuke cadeaus, kledingstukken, accessoires en andere items vindt. Veel items worden duurzaam en lokaal gemaakt en dat maakt hier shoppen nog leuker.

Jeppe – Broederenstraat 45 in Deventer

Appel & Ei

Appel & Ei is een keten van tweedehands kledingwinkels met een vestiging in Deventer. Hier shop je voor kwalitatief goede kleding voor vrouwen, mannen en kinderen.

Appel & Ei – Kleine Overstraat 36 in Deventer

Wereldwinkel

Bij de Wereldwinkel vind je mooie duurzame, handgemaakte en eerlijke producten van over de hele wereld. De makers krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en jij hebt een origineel item voor jezelf of voor iemand anders.

Wereldwinkel – Nieuwstraat 56 in Deventer

Nans Vintage

Bij Nans Vintage in Deventer vindt je unieke vintage items, maar ook mooie accessoires om je outfit compleet te maken. In het assortiment vind je kleding voor zowel vrouwen als mannen.

Nans Vintage – Broederenstraat 35 in Deventer

Das Gute ist immer da

Deventer is rijk aan tweedehands (boeken)winkeltjes, maar Das Gute ist immer da verdient zeker een plekje in dit lijstje. Dit antiquariaat is heaven voor iedereen die gek is op vintage items. Boeken, wereldkaarten en schoolkaarten: je kijkt hier je ogen uit. Een tweedehands boekenwinkel zoals hij hoort te zijn.

Das Gute ist immer da – Kleine Overstraat 33 in Deventer

Eten & Drinken

Deventer

Sync OK

Sync OK is een koffiebar waar je heerlijk kunt eten en drinken als vegan of als je glutenvrij eet. Er wordt gekookt en gebakken met biologische ingrediënten die uit het seizoen kopen en alles is plantaardig. Bij elke stap binnen hun onderneming wordt er nagedacht over duurzaam ondernemen.

Sync OK – Broederenstraat 29 in Deventer

Het Volkshuis

Het is even zoeken naar Het Volkshuis in de stad, maar dan vind je ook een ontzettend leuke hotspot waar duurzaam en bewust ondernemen logisch is. Er wordt gekookt met biologische ingrediënten uit de regio en uit het seizoen en alles in vega(n).

Het Volkshuis – Kleine Overstraat 97-A in Deventer

Groote Poot

Groote Poot, voorheen Brood van Joop genoemd, is een bakkerij met lunchroom waar dagelijks vers brood wordt verkocht én geserveerd. Het biologische brood is afkomstig van Driekant: een duurzame en eerlijke bakkerij in Zutphen.

Groote Poot – Grote Poot 12 in Deventer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *