duurzame maaltijdboxen

5 tips voor duurzame maaltijdboxen

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om gebruik te maken van een maaltijdbox. Het geeft je de mogelijkheid om gezond, makkelijk en snel iets voedzaams op tafel te zetten zonder na te hoeven denken over een weekmenu of boodschappen te doen. Er zijn enkele grote spelers op de markt, maar ook als je vega(n) eet, graag biologische boodschappen doet of het liefst zo duurzaam mogelijk kookt, heb je volop mogelijkheden. In dit artikel deel ik 5 tips voor duurzame maaltijdboxen.

De Krat

De Krat

Eén van de meest bekende Nederlandse duurzame maaltijdboxen is ongetwijfeld De Krat. De Krat is al sinds 2010 actief en wordt tegenwoordig verzorgd door Crisp. Je hebt als klant keuze uit diverse soorten maaltijdboxen, waaronder een vegetarische en een vegan optie, en alle menu’s zijn samengesteld met lokale seizoensproducten van eigen bodem. Je ontvangt een box met maaltijden voor drie dagen en je kunt zelf aangeven voor hoeveel mensen je kookt.

Plant B

Als je nog niet hebt gehoord van Plant B is dat niet heel gek: deze dienst is in 2020 gestart om het gebrek aan goede vegan kant-en-klare maaltijden op te vullen. De maaltijden van Plant B worden ontwikkeld en bereid door een chef en zijn in maaltijdpakketten te bestellen. Alle maaltijden zijn vegan, maar je kunt ook specifiek kiezen voor glutenvrije maaltijden. Eén box bevat acht maaltijden die je alleen nog maar hoeft op te warmen.

Boerschappen

Boerschappen ken je misschien als boodschappendienst voor lokale en verse producten. Maar je kunt hier ook een heuse maaltijdbox bestellen met verse ingrediënten voor voedzame maaltijden. Boerschappen biedt diverse boxen aan en heeft ook opties voor vegetariërs, vegans en mensen met een lactose intolerantie. Je kunt zelf jouw favoriete box kiezen en selecteren voor hoeveel personen je wilt koken. Vervolgens ontvang je de verse ingrediënten, direct van de boer, thuisbezorgd voor drie of vier maaltijden.

Ekomenu

Kook je graag met uitsluitend biologische ingrediënten? Dan ben je het beste uit met een maaltijdbox van Ekomenu. De ingrediënten voor de maaltijden van deze maaltijdboxen zijn 100% biologisch, uit het seizoen en lokaal. Je kunt zelf kiezen hoeveel maaltijden je per week wilt ontvangen en voor hoeveel personen je kookt. Ekomenu biedt speciale boxen voor vegetariërs, vegans, mensen die op hun koolhydrateninname of eiwitinname letten, mensen die glutenvrij of lactosevrij eten of mensen die willen afslanken.

De Buurman

Woon je in de buurt van Zwolle? Dan kun je jouw maaltijdbox van De Buurman afnemen. De Buurman is een online en fysieke shop voor lokale producten en al deze producten krijgen ook een hoofdrol in hun maaltijdbox. Je kunt kiezen voor een box met twee, drie of vier gerechten gemaakt van lokale en eerlijke ingrediënten voor het aantal personen waar jij voor kookt. De maaltijden worden samengesteld door een voedingsdeskundige, maar zijn niet aan te passen op voedingsvoorkeuren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *