zonnepanelen

Waarom in zonnepanelen investeren?

Nu steeds meer Nederlanders voor zonnepanelen kiezen, zijn ook steeds meer mensen benieuwd naar dit concept. Want wat gaat er nu eigenlijk allemaal schuil achter de populariteit van deze technologie? Logischerwijs moet het op een bepaalde manier serieuze voordelen te bieden hebben, anders zouden zonnepanelen niet zo ongekend populair zijn. Om die reden staan we vandaag stil bij de opkomst van de zonnepanelen. Je komt zo snel meer te weten over de motivatie achter de snelle opkomst van deze materialen en we leggen uit waarom ook jouw zou moeten investeren in zonnepanelen.

De opkomst van de zonnepanelen

De opkomst van de zonnepanelen is het beste uit te leggen aan de hand van de voordelen van deze technologie. De voordelen van zonnepanelen zijn talrijk: het levert een aanzienlijke besparing op, maar het is ook in voor opzichten beter voor het milieu.

Minder CO2-uitstoot

Een belangrijke eerste constatering is dat zonnepanelen duurzaam zijn. Dit is iets wat we eigenlijk allemaal weten. Wanneer je voor zonnepanelen kiest, zorg je ervoor dat je flink wat minder CO2 uitstoot. Zonne-energie is namelijk een bron van groene, duurzame energie. Aan de ene kant raakt het niet op: energie van de zon is hernieuwbaar. Aan de andere kant is het hierdoor minder nodig om op een milieuonvriendelijke manier energie op te wekken. Meer dan genoeg redenen dus om de verminderde CO2-uitstoot door de aanschaf van zonnepanelen serieus te nemen.

Lagere energierekening

Wist je dat het ook je energierekening goed gaat doen als je investeert in zonnepanelen? Dit heeft alles te maken met het feit dat zonne-energie nagenoeg gratis op te wekken is. Nadat je namelijk de panelen hebt gekocht en geplaatst, komen er nauwelijks nog kosten bij kijken. En leveren de zonnepanelen meer op dan dat je verbruikt? Dan krijg je zelfs geld terug voor de teruglevering van stroom aan je energieleverancier. Zodoende gaat het hoe dan ook leiden tot een lagere maandelijkse energierekening. Hier profiteer je vervolgens van zolang als de zonnepanelen meegaan.

Lange levensduur

De lange levensduur van zonnepanelen is één van de andere grote voordelen van deze technologie. Zeker de Groothandel Zonnepanelen blinken uit op dit gebied. De kwaliteit en de duurzaamheid van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gegroeid en dat maakt het nemen van zonnepanelen nu nóg aantrekkelijker. Aan de ene kant heb je de garantie op de zonnepanelen die voor rust in het hoofd zorgt. Aan de andere kant gaan de zonnepanelen vaak nog veel langer mee dan de garantieperiode. Zo ben je lange tijd voorzien van een constante stroombron. Naast kortstondig periodiek onderhoud heb je er eigenlijk nauwelijks omkijken naar.

Ideale combinatie met elektrisch rijden

Rijd je een elektrische auto? Dan bieden zonnepanelen ook talloze voordelen. Elektrisch rijden heeft de toekomst en met zonnepanelen op het dak is een elektrische auto nog voordeliger! Wat is er dan handiger dan je eigen stroom opwekken om je auto mee op te laden? Door een laadpaal aan te schaffen, ben je dan in staat om je auto gewoon thuis op te laden. Je hebt daardoor eigenlijk altijd de beschikking over een volle accu. Hierdoor profiteer je optimaal van de actieradius van de auto. Bekijk bijvoorbeeld de laadpalen van Wallbox.

Veel keuzeopties

De keuze qua zonnepanelen is tegenwoordig reuze. Er zijn veel verschillende aanbieders en men doet zijn uiterste best om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoeften van verschillende klanten. Zodoende heb je de keuze uit flink wat verschillende materialen, groottes en toepassingen. Heb je bijvoorbeeld graag een type zonnepaneel dat maximaal stroom oplevert? Of kies je juist liever voor een optie die extra lang meegaat? Of wil je juist zonnepanelen die je eenvoudig kunt demonteren?

De toekomst van zonnepanelen

De toekomst van zonnepanelen ziet er rooskleurig uit. De verwachting is dan ook dat uiteindelijk bijna ieder dak is voorzien van een aantal panelen. De bovengenoemde voordelen zijn hierin doorslaggevend. Wanneer iets goedkoper is én beter is voor het milieu, kun je er eigenlijk niet meer omheen.

Vooral de combinatie van de prijs en de levensduur valt op. Deze is de laatste jaren sterk vooruitgegaan. Zo is de terugverdientijd van zonnepanelen fors afgenomen. Het duurt daarmee niet lang voordat je je investering alweer hebt terugverdiend. Vanaf dat moment is jouw keuze voor zonnepanelen pure winst. Is dat misschien het laatste zetje in de rug dat je nodig hebt om tot actie over te gaan?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ESTG. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

1 gedachte over “Waarom in zonnepanelen investeren?”

  1. Ik heb ze nu sinds twee jaar en ze zijn absoluut aan te bevelen. In de drie zomermaanden leveren genoeg stroom voor een heel jaar. Zelfs in de winter heb ik nog energie over om terug te leveren. Nooit gedacht dat dit zo goed zou werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *