Maastricht

Duurzame hotspots in Maastricht

Ik deel op Awkward Duckling graag de leukste duurzame hotspots in ons land. Zo weet je precies waar je moet zijn voor leuke vintage winkels, duurzame shops en vega(n) restaurants. De laatste jaren is het aanbod aan duurzame hotspots enorm toegenomen en daarom bundel ik deze tips graag in één artikel. In deze editie geef ik een mooi overzicht van duurzame hotspots in Maastricht.

Shoppen

Maastricht

De Verwondering

De Verwondering is een conceptstore die er al was voordat conceptstores hip waren. Sinds 1996 ben je bij De Verwondering aan het juiste adres voor mooie interieuritems, leuke accessoires en toffe cadeaus van mooie merken. Myomy, Storytiles, Studio Roof, madesustained en Return to Sender zijn slechts enkele merken die je hier in de schappen, en in de webshop, zult vinden.

De Verwondering – Hoogbrugstraat 21-A in Maastricht

Vintage Island

Houd jij van vintage shoppen? Dan zit je in Maastricht goed. Eén van de vintage pareltjes in de stad in Vintage Island. Deze winkel is in meerdere steden in ons land te vinden en staat garant voor goede kwaliteit kleding én een mooie selectie western laarzen die je moet zien!

Vintage Island – Platielstraat 1-A in Maastricht

Ecolinea

Voor een duurzame outfit ben je bij Ecolinea aan het juiste adres. Deze boetiek is gespecialiseerd in biologische en GOTS gecertificeerde kleding. Hier shop je voor kleding van de duurzame lijnen Rosalie, Lana en Minu.

Ecolinea – Platielstraat 10 in Maastricht

We-ar Vintage

We-are Vintage is een bekende naam in Maastricht voor goede vintage kleding. Met twee winkels in de stad een must visit voor liefhebbers van hippe vintage items en accessoires. De keuze is reuze en de shops hebben kleding voor zowel vrouwen als mannen.

We-are Vintage – Achter Het Vleeshuis 33 en Rechtstraat 52 in Maastricht

Retro & Chic

Ben je op zoek naar vintage items die net een beetje anders zijn? Dan moet je zeker naar Retro & Chic gaan. Retro & Chic noemt zichzelf een vintage boudoir boutique. Mannen en vrouwen kunnen hier terecht voor bijzondere items die je niet zo snel ergens anders zult vinden.

Retro & Chic – Heggenstraat 1 in Maastricht

Eten & Drinken

Maastricht

Bijzonder

Bijzonder is gevestigd buiten het centrum van de stad, maar is absoluut een bezoek waard. Het restaurant serveert lunch en diner, en in het weekend ook ontbijt. Alles is suikervrij, glutenvrij en biologisch en de kaart staat vol met heerlijke vega(n) opties. Ook plantaardige zuivel is hier heel gewoon.

Bijzonder – Luikerweg 33 in Maastricht

De Bisschopsmolen

Als je in Maastricht bent mag een bezoek aan De Bisschopsmolen natuurlijk niet ontbreken. Bewonder de oude molen en het productieproces van graanproducten en schuif aan voor iets lekkers uit eigen bakkerij. Alles is zelfgemaakt en het aanbod aan vegan producten is opvallend groot.

De Bisschopsmolen – Stenenbrug 3 in Maastricht

Witloof

Mijn persoonlijke favoriet in Maastricht is Witloof. Dit kleine familierestaurant ligt in een gezellig straatje en biedt het beste van de Belgische keuken en Belgische bieren ineen. De gerechten op het menu zijn biologisch, eerlijk en volgens eigen familiereceptuur. Als je houdt van bourgondisch eten en lekkere biertjes ben je hier zeker aan het goede adres.

Witloof – Sint Bernardusstraat 12 in Maastricht

Eetcafé Ceramique

Dit eetcafé noemt zichzelf ook wel het groenste restaurant van Maastricht, dus dat belooft veel goeds. Het restaurant bestaat al sinds 1993 en duurzaamheid is één van de pijlers voor het menu. Er wordt gekookt met lokale en biologische producten en de keuze aan vega(n) gerecht is erg ruim.

Eetcafé Ceramique – Rechtstraat 78 in Maastricht

Marres Kitchen

Liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken kunnen bij Marres Kitchen hun hart ophalen. Marres is een culturele hotspot waar tentoonstellingen, workshops, wandelingen, educatieactiviteiten en andere prikkelende activiteiten worden georganiseerd. De keuken is een verlengde van deze activiteiten. Er wordt gekookt met groente en fruit uit eigen moestuin en er is volop keuze voor vegetariërs.

Marres Kitchen – Capucijnenstraat 98 in Maastricht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *