water drinken

5 slimme tips om meer water te drinken

Het is voor onze gezondheid ontzettend belangrijk om voldoende te drinken op een dag. Vocht zorg ervoor dat voedings- en afvalstoffen worden getransporteerd door het lichaam, dat voedingsstoffen worden opgenomen en vocht reguleert onze lichaamstemperatuur. Een gemiddelde volwassene heeft zo’n 1,5 tot 2 liter vocht op een dag nodig, al zijn er wetenschappers die stellen dat dit zelfs nog aan de lage kant is. Maar hoe zorg je ervoor dat je van drinken een goede gewoonte maakt? In dit artikel geef ik 5 slimme tips om meer water te drinken.

water drinken

Houd altijd een fles water bij de hand

Verreweg de meest eenvoudige manier om meer te drinken is door een constante reminder in beeld te houden, zoals een grote fles water. Door altijd een drinkfles bij de hand te hebben, wordt het erg makkelijk om tussen de bedrijven door een paar slokken water te nemen. Schaf een mooie fles aan en neem deze overal mee naar toe.

Combineer koffie met waterdrinken

Het wordt makkelijker om meer water te drinken als je dit koppelt aan een vaste activiteit op jouw dag. Koppel bijvoorbeeld het drinken van een glas water aan jouw kop koffie ‘s ochtends en ‘s middags. Met het glas water zorg je ervoor dat je goed gehydrateerd bent en je neutraliseert je smaakpapillen voor je jouw koffie drinkt. Het is een win-win situatie.

Drink ‘s ochtends eerst water

Na een lange nacht slapen heeft jouw lichaam echt behoefte aan vocht. Maak er daarom een goede gewoonte van om ‘s ochtends voor het ontbijt eerst een glas water te drinken. Zet een glas klaar naast je bed of in de badkamer als subtiele reminder. Zo begin je de dag al goed.

Gebruik een water tracker

Je kunt jezelf ook motiveren om meer water te drinken door een handige water tracker te gebruiken. Houd je van journaling? Gebruik dan een habit tracker om jouw waterinname bij te houden. Vind je dit niet handig? Dan kun je ook gebruikmaken van een app als Hydro Coach, Water Minder of Fitbit om de waterinname bij te houden. Je kunt zelfs reminders instellen zodat je zeker weten genoeg drinkt op een dag.

Maak water met een smaakje

Drink je liever geen water omdat je niet van de smaak houdt? Maak water dan interessanter door er een smaakje aan toe te voegen. Je kunt je water lekkerder maken met munt, sinaasappel, citroen, gember en tal van andere toevoegingen. Je kunt dit toevoegen aan koud water en even in de koelkast laten trekken, maar je kunt er ook warme thee of ice tea mee maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *