black friday shopping

Ga voor groen op Black Friday

De laatste weken worden we om de oren geslagen met aanbiedingen, nieuwtjes en acties voor Black Friday. ‘Consumeren, consumeren, consumeren’ luidt het motto. Helaas is deze kooplust aanwakkeren niet zo bevorderlijk voor het klimaat. Ga daarom voor groen op deze Black Friday met deze tips en adviezen.

Bespaar door NIET te kopen

Bedrijven doen je graag geloven dat je deze koopjes écht niet mag mislopen. Maar weet je hoe je pas echt bespaart: door gewoon niets te kopen.

Koop alleen wat nodig is

Heb je toch iets nodig en wil je profiteren van een hoge korting? Doe dan in aanloop naar Black Friday jouw research en koop alleen wat je nodig hebt. Laat je niet verleiden tot andere aankopen door al die acties.

Steun lokale ondernemers

Door de enorme kortingen en concurrerende positie hebben veel lokale ondernemers het moeilijk, vooral op dagen als Black Friday. Dit is dan ook echt een dag om jouw favoriete lokale ondernemer te bezoeken en een hart onder de riem te steken.

Steun ondernemers die voor groen gaan

Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers en bedrijven die duurzaam ondernemen wel belangrijk vinden. Vooral op Black Friday wordt dat heel duidelijk. Zo sluit Dille & Kamille op Black Friday de deuren om mee te helpen in de natuur. Dat zijn acties die we alleen maar kunnen toejuichen.

Sluit je aan bij Green Friday

De Green Friday beweging zet zich elk jaar weer in voor een tegengeluid op Black Friday. Consumenten en bedrijven zeggen samen ‘nee’ tegen het consumentisme op deze dag en zetten zich in plaats daarvan in voor het milieu en voor duurzaam consumeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *