goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 47

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Bijvriendelijke bushokjes voor Groot-Brittannië

bij

In 2019 had Nederland de primeur: de allereerste bijvriendelijke bushalte werd gerealiseerd in Utrecht en Apeldoorn. De haltes werden voorzien van een groendak dat niet alleen de lokale insecten helpt, maar ook de fijnstof uit de lucht verminderd. Een fantastisch idee en daar lijkt de rest van de wereld het ook mee eens te zijn. In Groot-Brittannië zijn plannen om meer dan 1.000 bushokjes bijvriendelijk te maken en ook in Canada, Australië en andere landen in Europa groeit de interesse. De eerste groene bushokjes is Groot-Brittannië zijn al te bewonderen in Leicester, Derby, Newcastle, Oxford, Cardiff, Glasgow, Southhampton, Brighton en Sunderland.

The Greanery terug in Amsterdam

Goed nieuws voor foodies: restaurant The Greanery is terug in Amsterdam! Dit pop-up restaurant is het eerste restaurant dat volledig op elektriciteit draait en waar duurzaamheid op de voorgrond staat. De gerechten op het menu zijn gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten en de keuken is zero waste. En als je nog niet overtuigd bent van een bezoek, laat je dan verleiden door de unieke experience die The Greanery biedt. Je geniet namelijk van een uitgebreid en luxe diner met 360 graden videomapping, lichtkunst, entertainment, muziek en diverse acts. Het is met recht een experience te noemen. Je kunt The Greanery bezoeken tot en met 24 december in het Transformatorhuis in het Westerpark in Amsterdam.

Succes voor Waddenmozaïek

Op de bodem van de zee tussen Texel en Vlieland is een proef gaande met een kunstrif. Het project Waddenmozaïek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en Rijksuniversiteit Groningen. Met deze proef hoopten de onderzoekers een betere bodem te creëren voor planten en dieren. Dit bleek een groot succes te zijn. Sinds de start van de proef leven er gemiddeld vijf keer zoveel vissen in het kunstrif als in het zand eromheen. Bovendien groeit het aantal soorten op het rif zelf ook. Zo blijkt dat dit soort structuren heel goed zijn voor de lokale biodiversiteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *