goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 46

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Repair and Rewear

Fashion for Good Museum

Met Black Friday voor de deur wil Fashion for Good de aandacht juist vestigen op de vele mogelijkheden van hergebruik en reparatie. Daarom organiseren zij op 25 en 26 november Repair and Rewear in het Fashion for Good Museum: een event waar iedereen gratis aan kan deelnemen en waar kleding helemaal kosteloos kan worden gerepareerd of kan worden geüpcycled. Upcycle artiest Valentine Tinchant en kledingmaker Atilla Cerrahi zijn aanwezig om bezoekers te inspireren. Je kunt het Fashion for Good Museum bezoeken op 25 en 26 november van 10.00 tot 17.00 aan het Rokin 102 in Amsterdam.

Vertical farming onder de grond

Om ook in de toekomst iedereen van voldoende voedsel te voorzien zullen er creatieve oplossingen moeten worden bedacht. In Taiwan zijn ze daar al volop mee bezig. In Taipei wordt een ondergronds metrostation omgetoverd tot een vertical hydroponic farm van 40 m2. Met behulp van led-lampen en hydroponics wordt hier sla geteeld. Het is een efficiënte manier om met weinig ruimte en zonder gebruik van pesticiden de bevolking te voorzien van voedsel en deze manier van groente verbouwen wordt steeds populairder over de hele wereld.

Stof in paddo’s mogelijke remedie bij depressie

Dat paddenstoelen allerlei gunstige effecten kunnen hebben op onze gezondheid wordt uit steeds meer onderzoeken duidelijk. Recentelijk hebben onderzoekers van het Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience van King’s College London en South London en Maudsley NHS Foundation Trust ontdekt dat de psilocybine in paddo’s mogelijk een snelle en zeer effectieve remedie vormen tegen ernstige depressie. Tijdens een klinische trial bleek dat van een groep van 233 patiënten bijna één op de drie patiënten binnen drie weken niet meer depressief werd verklaard. Ik ben ontzettend benieuwd naar verder onderzoek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *