goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 45

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Statiegeldapparaat op Station Utrecht Centraal

plastic

Sinds deze week is Station Utrecht Centraal een statiegeldapparaat rijker. Hier kunnen reizigers hun plastic statiegeldflesjes inleveren om afval te verminderen. Je ontvangt direct 15 cent (of 25 cent voor grotere flessen) op jouw rekening gestort via een QR-code, maar je kunt het bedrag ook doneren aan de Plastic Soup Foundation. Dit apparaat is de primeur, maar later dit jaar worden er ook nog inleverapparaten geplaatst in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Het doel is om uiteindelijk op 50 stations in Nederland het inleveren van statiegeldflesjes mogelijk te maken.

Dille & Kamille sluit de deuren

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

In plaats van een Black Friday sale sluit Dille & Kamille op Black Friday de deuren van al hun winkels in Nederland, België en Duitsland. Ook de webshop gaat even op zwart. Dit wordt gedaan omdat een Black Friday sale niet past bij de idealen van deze winkels. Black Friday is in plaats daarvan omgedoopt tot Green Friday. De medewerkers van de winkels gaan deze dag vrijwilligerswerk doen in de natuur. Wat een kanjers!

Duurzaam boodschappen doen wordt steeds makkelijker

Onlangs ontving ik de Sustainable Box thuis: een mooi pakket vol met duurzame boodschappen. Het waren niet de meest voor de hand liggende merken en producten en dat maakte het pakket juist zo verrassend. Het laat zien dat duurzaam boodschappen doen steeds makkelijker wordt, ook in de reguliere supermarkt. Zo heeft de kroepoek van Go-Tan het ASC-keurmerk, zijn de Mi-Tsu-Ba zeewiersnack verrassend lekker en bereid zonder palmolie, MSG of dierlijke ingrediënten en bieden de groenten en fruit van I Am Organic de klant een uniek inzicht in de herkomst door de QR-code op het product. Ik ben blij om te zien dat steeds meer merken hun best doen om de transparantie te vergroten en het aanbod te verduurzamen!

Duurzaam stadsvervoer in Tilburg

Tilburg

Aankomend jaar zal het stadsvervoer in Tilburg een stuk duurzamer zijn. Binnen nu en de herfst van 2023 worden namelijk alle Tilburgse dieselbussen voor stadsvervoer vervangen door elektrische bussen. Dit scheelt flink qua emissie in de stad en is een grote groene stap voorwaarts. Met dit beleid volgt Tilburg het voorbeeld van steden als Venlo, Leiden en Apeldoorn en vele andere steden zijn ook volop in transitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *