goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 44

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

ProRail geeft bomen weg

bos

ProRail en Meer Bomen Nu zijn een unieke samenwerking aangegaan om Nederland verder te vergroenen. Samen willen ze 25.000 bomen gratis weggeven en daarvoor zijn ze op zoek naar grote plantlocaties bij het spoor. Ben of ken jij iemand die beschikt over een groot stuk land waar ruimte is voor de nieuwe aanplant van bomen? Meld je dan aan voor dit project door een e-mail te sturen naar info@meerbomen.nu of lees meer over dit project op Meerbomen.nu.

Aantal elektrische auto’s in één jaar flink toegenomen

elektrische auto

We weten dat we allemaal een steentje bij moeten dragen aan een groenere samenleving en dat lijkt in rap tempo te gebeuren. Zo is het aantal elektrische auto’s in Nederland in het afgelopen jaar enorm toegenomen. Begin 2022 reden er in Nederland 725.000 elektrische en hybride auto’s rond. Dat is een toename van bijna 38% ten opzichte van het jaar daarvoor. Steeds meer mensen zien de voordelen van elektrisch rijden in en dat is goed nieuws voor het milieu!

Het wachten is voorbij: Vegan Chocomel

comfort thuis koffie trui

Ook vegans en mensen met een lactose-intolerantie willen in de Decembermaand genieten van een heerlijke kop chocolademelk. Nu kan dat, want Chocomel heeft een plantaardige variant van hun chocolademelk op de markt gebracht. Deze variant wordt gemaakt van cashewnoten en erwten en zou qua smaak heel dicht bij het origineel moeten liggen. Geniet ervan!

Schonere lucht in Spaanse steden

Madrid

Veel grote steden kampen met luchtvervuiling, onder andere door de uitstoot van de talloze auto’s die door de stad rijden. Spanje gaat daar nu iets aan doen. In maar liefst 150 steden in Spanje worden vanaf 2023 speciale zones geïntroduceerd waar de emissie laag moet zijn. Dit houdt in dat de steden binnen deze zones het verkeer verminderen, parkeergelegenheid terugdringen en toegang met gemotoriseerde voertuigen beperken. Zo wordt de schadelijke uitstoot teruggedrongen en wordt de stad een stuk leefbaarder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *