Groningen

Duurzame hotspots in Groningen

Ik deel op Awkward Duckling graag de leukste duurzame hotspots in ons land. Zo weet je precies waar je moet zijn voor leuke vintage winkels, duurzame shops en vega(n) restaurants. De laatste jaren is het aanbod aan duurzame hotspots enorm toegenomen en daarom bundel ik deze tips graag in één artikel. In deze editie geef ik een mooi overzicht van duurzame hotspots in Groningen.

Shoppen

Groningen

Koko Toko

Koko Toko in het centrum van de stad is een must see hotspot voor fair fashion en duurzame lifestyle items. In de winkel shop je voor mooie items van onder andere Armed Angels, MUD Jeans, People Tree, Komodo en Swedish Stockings, maar ook van kleine lokale merken.

Koko Toko – Oosterstraat 26 in Groningen

Le Souk

Verpakkingsvrij winkelen is nergens zo makkelijk als bij Le Souk. Deze Noord-Afrikaanse kruidenier is een waar walhalla voor lekkerbekken. Groente, fruit, noten, zaden, bonen, kruiden, specerijen, brood, tapenades en heel veel lekkers: je vindt het hier allemaal.

Le Souk – Folkingestraat 21 in Groningen

Appel & Ei

Als je van tweedehands shoppen houdt, mag je Appel & Ei in Groningen niet overslaan. Deze tweedehands kledingwinkel is in veel steden te vinden en biedt een uitgebreid aanbod aan kleding voor vrouwen, mannen en kinderen.

Appel & Ei – Oosterstraat 25 in Groningen

WAAR

Voor duurzame en eerlijke cadeaus moet je bij WAAR zijn. Deze keten heeft vestigingen door heel Nederland en verkoopt lifestyle items, accessoires, boeken, foodproducten en nog heel veel meer van tal van eerlijke merken uit binnen- en buitenland.

WAAR – Vismarkt 14 in Groningen

LILOS Vintage

bij LILOS Vintage, met een vestiging in zowel Leeuwarden als Groningen, vind je vintage pareltjes die met zorg stuk voor stuk zijn uitgezocht. Combineer een bezoek aan LILOS Vintage met een lunch bij saladebar Rå: de winkel zit namelijk bij deze lunchbar in.

LILOS Vintage – Oude Kijk in het Jatstraat 50 in Groningen

Marquant Department

Duurzame en eerlijke mode shop je bij Marquant Department. Bij deze kledingzaak vind je mooie merken als Armed Angels, Waes, Kuyichi en O My Bag. Shop hier voor vrouwenkleding en accessoires.

Marquant Department – Oude Boteringestraat 1-1 in Groningen

De Stadsakker

De Stadsakker is een must visit voor iedereen met groene vingers. In deze winkel vind je alles voor de (beginnende) moestuinder. Boeken, biologische zaden, gereedschap, vogelvoer: je vindt het hier. Bij alles wat er wordt verkocht en wordt gedaan bij De Stadsakker staat lokaal en duurzaam voorop. Je kunt ook bij de winkel terecht voor de groentepakketten van hun eigen stadsakker aan de rand van de stad.

De Stadsakker – Oude Kijk in het Jatstraat 38 in Groningen

Recessie

Ben je fan van tweedehands kleding uit de jaren ’60, ’70 en ’80? Dan wil je zeker bij Recessie langsgaan. Deze vintage shop is gespecialiseerd in kleding en accessoires uit deze periode, maar ook voor mooie tweedehandskleding uit andere periodes ben je hier aan het goede adres.

Recessie – Oude Kijk in het Jatstraat 54 in Groningen

Stardust

Groningen is echt dé shopstad bij uitstek voor vintageliefhebbers. Stardust is nog zo’n adres waar je langs wilt gaan voor vintage en tweedehands kleding voor vrouwen en mannen. Hier vind je unieke vintage items, maar ook mooie kleding en accessoires van duurzame en lokale merken.

Stardust – Carolieweg 13 in Groningen

Eten & Drinken

Groningen

De Groene Stoel

Voor een bewuste en smakelijke maaltijd ben je bij De Groene Stoel aan het juiste adres. Dit restaurant is ideaal voor een duurzame, biologisch en plantaardige lunch, maar ook voor het ontbijt én het diner. Er wordt nauw samengewerkt met lokale en biologische ondernemers en telers, maar met deze ingrediënten worden wereldse gerechten bereid.

De Groene Stoel – Gedempte Zuiderdiep 26 in Groningen

De Herbivoor

De Herbivoor is een ontzettend populaire hotspot in Groningen en met goede reden. Dit restaurant biedt een uitgebreid biologisch én veganistisch menu voor de lunch of het diner. De menukaart wisselt regelmatig omdat er wordt gewerkt met lokale seizoensproducten.

De Herbivoor – Gedempte Zuiderdiep 53 in Groningen

Feel Good

De naam zegt het al: bij Feel Good serveren ze voeding waar jij je goed bij voelt. Het menu is volledig vegetarisch, maar er zijn ook tal van vegan opties. Alles wordt vers gemaakt van zoveel mogelijk biologische en lokale ingrediënten.

Feel Good – Oude Kijk in het Jatstraat 29 in Groningen

Saladebar Rå in Groningen is één van de drie vestigingen van deze saladebar. Deze hotspot serveert veganistische bowls die geïnspireerd zijn door diverse wereldkeukens. Er wordt gewerkt met lokale en duurzame ingrediënten en laten we de heerlijke verse sappen ook niet vergeten.

Rå – Oude Kijk in het Jatstraat 59 in Groningen

MAHALO

MAHALO is een 100% veganistisch restaurant waar je aan kunt schuiven voor het ontbijt, de lunch of een kop koffie met iets lekkers. Er wordt gewerkt met lokale en biologische ingrediënten en good vibes is het motto van dit restaurant.

MAHALO – Verlengde Grachtstraat 1 in Groningen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *