comfort thuis koffie

Zo blijf jij warm in huis met de verwarming laag

Vanwege de hoge gasprijzen kiezen steeds meer mensen voor besparingen op gas in huis. We douchen minder lang, installeren tochtstrips en radiatorfolie én we zetten de verwarming flink wat lager. Natuurlijk wil je binnenshuis niet in de kou zitten. Met deze tips blijf jij toch lekker warm in huis met de verwarming laag.

Kleed je warm

comfort thuis koffie trui

Om het aangenaam warm te hebben in huis hoef je niet altijd direct de verwarming hoger te zetten. Soms kan een trui of een warm paar sokken ook al wonderen doen en kun je de verwarming laag laten staan. Maak er een goede gewoonte van om voortaan warmere kleding in huis aan te trekken om met gemak de thermostaat lager te kunnen laten staan. Kleed je in laagjes voor ultiem comfort tijdens de koudere dagen.

Warme dranken

comfort thuis koffie

Is het wel echt herfst of winter zonder een warme kop thee, chocomel of koffie in de hand? Door af en toe lekker op de bank te gaan zitten met een dekentje en een warm drankje blijf je aangenaam warm. Begin de dag goed met een echt goede kop koffie, bijvoorbeeld van Segafredo. En als je geen fan bent van koffie is een chai latte of een heerlijke kop kruidenthee ook oppeppend. Je kunt bovendien op koffie flink besparen als je de koffie aanbieding in de gaten houdt. Hier vind je koffie van alle grote merken, en allerlei lekkers voor bij de koffie, voor de beste prijs.

Dekentjes in overvloed

comfort thuis dekens

Een paar zachte en warme dekentjes op de bank of over de stoel doen al wonderen voor jouw comfort. Pak een dekentje als je het koud krijgt en kruip met een goed boek op de bank. Of sla een dekentje over jezelf heen wanneer je aan het werk bent. Ook ‘s avonds kun je een stuk comfortabeler in bed liggen met een extra dekentje over het dekbed.

Een warme kruik

comfort thuis bed kruik

Vroeger had iedere familie een kruik in huis, maar tegenwoordig lijken we het gebruik van kruiken slechts te reserveren voor pasgeborenen. En dat is zonde, want een warme kruik kan echt wonderen doen voor koude handen, menstruatiepijn, spierklachten, koude voeten en nog heel veel meer. Voor mij is een warme kruik al snel het antwoord op alles. Gebruik de kruik als je het koud krijgt of verwarm je bed met de kruik vlak voordat je onder de wol kruipt.

Blijf in beweging

thuis yoga bewegen

Van stilzitten krijg je het al snel koud. Maak er daarom een goede gewoonte van om regelmatig even op te staan en te bewegen. Of je nu een rondje gaat lopen, de spieren even losmaakt, een gek dansje doet of yoga beoefent: het maakt niet uit. Zodra je in beweging komt, zul je merken dat je het binnen no-time weer warm hebt. En bewegen is ook gewoon ontzettend goed voor je.

De artikel is geschreven in samenwerking met koffievoordeel.nl. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *