podcast

De leukste Nederlandse podcasts over duurzaamheid

De laatste jaren zijn podcasts enorm populair geworden. Bijna de helft van alle Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. Dat zijn 6,9 miljoen Nederlanders! Het aantal Nederlandstalige podcasts groeit dan ook gestaag door. Ook over duurzaamheid zijn steeds meer leuke podcasts te beluisteren. Het is een toegankelijke manier om meer over de huidige klimaatproblematiek te leren, maar ook om kennis te maken met inspirerende mensen die hier wat aan willen doen en concrete tips geven waar jij mee aan de slag kunt gaan. In dit artikel tip ik enkele Nederlandse podcasts die je zeker moet volgen als je geïnteresseerd bent in duurzaam leven en groen doen.

duurzaamheid

Het Groene Hart

Het Groene Hart‘ mag in dit rijtje uiteraard niet ontbreken. Van alle podcasts over duurzaamheid is deze wellicht het meest bekend. In deze podcast van Jelle Derckx, bekend van zijn platform Growthinkers, staat duurzaamheid en klimaatverandering centraal. Elke aflevering staat één gast centraal die echt iets te vertellen heeft over deze onderwerpen. In ‘Het Groene Hart’ komen onder andere Babette Porcelijn, Saskia Mulder, Jelmer Mommers en Marjan Minnesma aan het woord. Heb je deze podcast nog niet eerder geluisterd? Dan staan er flink wat afleveringen op je te wachten: de podcast is namelijk al in 2018 gestart!

Klimaattherapie

In de podcast ‘Klimaattherapie‘ gaat Cecilia Adorée op zoek naar hoe je een mens moet zijn in deze tijd van klimaatproblemen. Diverse experts, zoals Elisah Pals, Leonie Stekelenburg en Roanne van Voorst, komen aan het woord en bieden hun visie op de huidige stand van zaken. Er is speciale aandacht voor de psychologische kant van de klimaatproblematiek. Vandaar de naam ‘Klimaattherapie’. Van ‘Klimaattherapie’ zijn al meer dan 25 afleveringen verschenen.

De Duurzame Podcast

Met ‘De Duurzame Podcast‘ maken Nick van Moerkerk en Thijs Lindhout duurzaamheid toegankelijk voor iedereen. Met kundige en interessante gasten, boeiende onderwerpen en praktische kennis en tips raak je helemaal geïnspireerd tijdens het luisteren. Van ‘De Duurzame Podcast’ zijn al 30 afleveringen verschenen en ze zijn nog lang niet uitgepraat.

Tess To Sustainability

In ‘Tess To Sustainability‘ volg je Tess Schram die met vallen en opstaan op zoek is naar een duurzamere lifestyle. In haar show nodigt ze inspirerende gasten uit en exploreert ze allerlei onderwerpen. Natuurlijk hoopt ze dat ze haar luisteraars volop inspireert tot een duurzamere lifestyle. ‘Tess To Sustainability’ is al aan het 5e seizoen bezig dus er is nog heel veel te luisteren en te ontdekken!

Sustainababbels

In de podcast ‘Sustainababbels‘ gaat de Vlaamse Britt Buseyne in gesprek met groene ondernemers over duurzaam ondernemerschap. Aan bod komen onderwerpen als positieve impact, duurzaamheid en bedrijfsverandering. Van een manager van Too Good To Go tot een plantaardige chef: diverse ondernemers komen aan bod en vertellen over de verduurzaming in hun veld. Van Sustainababbels zijn al meer dan 25 afleveringen verschenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *