India Express

Kookboektip: India Express

Liefhebbers van snel en makkelijk koken opgelet: het nieuwste kookboek van Rukmini Iyer is uit! Met boeken als ‘De Makkelijke Bakplaat‘, ‘De Wereldse Bakplaat‘ en ‘De Snelle Bakplaat‘ vergaarde deze Britse foodstyliste en auteur veel bekendheid. Haar praktische benadering van koken, toegankelijke recepten en smakelijke smaakcombinaties spreken veel mensen enorm aan. In haar nieuwste boek, dat helemaal in deze lijn ligt, deelt ze de smaken, ingrediënten en herinneringen van haar familie en haar afkomst. Bereid je voor op heel veel heerlijke Indiase gerechten, zowel eenpansgerechten die snel op tafel staan als uitgebreide weekendprojecten, uit ‘India Express’.

Wat kun je verwachten van India Express?

India Express

‘India Express’ bevat weer 75 heerlijke originele recepten van Rukmini Iyer. Zoals je gewend bent van deze reeks, staat ook dit kookboek vol met vega(n) opties. Deze recepten zijn overzichtelijk verdeeld in 9 hoofdstukken. Snelle snacks, zoete hapjes en drankjes en eenvoudigere kleine gerechten vind je in de hoofdstukken Snacks, Brunch en Zoet & Drankjes. Ben je op zoek naar de makkelijke en smaakvolle gerechten die je gewend bent van Rukmini Iyer? Dan zit je helemaal goed in de hoofdstukken Rijstgerechten, Bakplaatgerechten, Eenpansgerechten, Traditionele Zuid-Indiase gerechten en Traditionele Bengaalse gerechten. Heb je echter wat tijd over en wil je echt iets feestelijks op tafel zetten? Breid deze gerechten dan uit met één van de bijzondere gerechten uit het hoofdstuk Weekendprojecten. Deze recepten, zoals romige kofta, feestelijk pulao en dosa’s, zijn misschien niet altijd snel of makkelijk, maar zijn absoluut de moeite waard.

Mijn favorieten uit India Express

India Express

De laatste jaren ben ik vooral een luie kok. Ik heb maar weinig tijd om echt uitgebreid te koken en ik vind bakplaatrecepten, bowls en eenpansgerechten ideaal voor deze drukke dagen. De gerechten van Rukmini Iyer staan hier dan ook vaak op het menu en in ‘India Express’ heb ik alweer een paar nieuwe favorieten gevonden. De masalafrittata is een smakelijke variatie op de frittata die ik wel eens maak en is ideaal als lunchgerecht of licht diner. De zalm met chilipeper, kokos, limoen en gebakken kerstomaatjes is heerlijk als licht diner op een warme dag. De kidneybonencurry met tomaat en paprika is daarentegen echt troostrijk voedsel voor de herfst en winter. En ook de aloo dum en de masoor dal kan ik van harte aanbevelen.

Wat maakt India Express een must have

India Express
  • Maar liefst 75 nieuwe recepten
  • Volop inspiratie voor vega(n) koken
  • Mooie foodfoto’s bij elk gerecht
  • Handige informatie over basics in de voorraadkast
  • Smakelijke recepten met eenvoudige ingrediënten
  • Handige menu’s voor diverse gelegenheden
  • Eenvoudige en begrijpelijke recepten
  • Goede recepten voor klassiekers uit de Indiase keuken

India Express kopen?

India Express

Heb je altijd al willen weten hoe je zelf chai of lassi maakt? Kun je niet wachten om zelf eens paneer te maken? Of loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan een heerlijke dal met zelfgemaakte dosa? Dan wil je dit boek hebben! Het nieuwste boek van Rukmini Iyer ‘India Express’ is nu overal verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 24,99. Heb je de smaak te pakken? Dan kan ik de andere kookboeken van Rukmini Iyer ook zeker van harte aanraden. Koken was nog nooit zo makkelijk en je hebt bovendien weinig afwas met bakplaatgerechten!

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *