goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 43

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Nationale Klimaatweek

Van 31 oktober tot en met 6 november staat Nederland in het teken van groen tijdens De Nationale Klimaatweek. Burgers, overheden, bedrijven, stichtingen en scholieren kunnen allemaal bijdragen aan een beter klimaat en tijdens deze week wordt dat extra belicht. Er worden in deze week tal van activiteiten georganiseerd. Een Nationale Duurzame Huizenroute, een denktank Duurzaamheid, een hackathon, een fototentoonstelling, duurzame meet-ups en nog heel veel meer: door het hele land kun je deelnemen aan activiteiten.

Het Grote Groene Idee

Het Grote Groene Idee
bron: Paco Núñez

Tijdens de Nationale Klimaatweek presenteert Harm Edens het programma ‘Het Grote Groene Idee’. In deze show worden creatieve uitvindingen in de spotlight gezet die stuk voor stuk bijdragen aan een beter klimaat. De science desk wordt bemand door niemand minder dan Jacintha Scheerder en Diederik Jekel. ‘Het Grote Groene Idee’ is te zien op donderdag 3 november om 21.30 uur op NPO1.

Lancering Mavin Magazine

Mavin Magazine
Bron: Mavin Magazine

Kun je wel vaker een dosis positief nieuws gebruiken? Dan ben je vast blij om te horen dat het nieuwe online platform Mavin Magazine vandaag is gelanceerd! Dit online magazine is hét platform voor positieve journalistiek. Het nieuws richt zicht op business, design, culture, technology, environment, lifestyle en innovation en er is nu al heel veel te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *