goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! week 41

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, deel ik elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Goed nieuws over de ozonlaag

Dag van de Aarde

In de jaren 80 en 90 was de problematiek rondom de ozonlaag het gesprek van de dag. Het gat in de ozonlaag vormde een enorme bedreiging voor de aarde en er werd van alles gedaan om de schadelijke gassen een halt toe te roepen en de ozonlaag zich te laten herstellen. En dat lijkt te lukken! Uit een jaarlijks onderzoek naar de conditie van de ozonlaag is gebleken dat de hoeveelheid schadelijke chemicaliën in de stratosfeer, de stoffen die de ozonlaag aantasten, met maar liefst 50% is afgenomen ten opzichte van de metingen in de jaren 80. Hiermee lijkt de dreiging voor onze ozonlaag flink af te nemen.

Vind jouw ideale menstruatiedisk

Duurzaam menstrueren wordt steeds makkelijker gemaakt met steeds meer aanbod van menstruatie ondergoed, menstruatiecups en menstruatiedisks. Maar hoe vind je een product dat precies past bij jouw behoeften en wensen? Voor het uitkiezen van jouw ideale menstruatiecup kun je al tijden terecht bij Cupkiezer. En voor het kiezen van jouw perfecte menstruatiedisk heeft Nynke Kloppenburg nu ook MenstruatieDisk.nl gelanceerd. Zo voorkom je een miskoop en weet je precies wat je van jouw nieuwe menstruatiedisk kan verwachten. Op de website vind je bovendien handige informatie voor het gebruik van de menstruatiedisk.

Bedrijven zijn massaal aan het verduurzamen

kantoor

Steeds meer bedrijven zetten duurzaam ondernemen op de agenda. Uit recent onderzoek van het CBS is gebleken dat maar liefst 79% van de bedrijven die deelnamen aan de conjunctuurenquete van september 2022 dit jaar maatregelen heeft genomen om actief te verduurzamen. Vooral energiebesparing, uitstootreductie en circulair ondernemen blijken geliefde duurzame maatregelen te zijn binnen het bedrijfsleven.

Nieuwe wasmachine met FiberCatcher gaat microplastics tegen

grundig fibercatcher

Deze week maakte Grundig bekend een wasmachine te hebben ontwikkeld die microplastics bij de bron opvangt en verspreiding in het water tegengaat. De FiberCatcher-technologie van de nieuwste Grundig wasmachine vangt tot wel 90% van de vrijgekomen microvezels per wasbeurt op. Het filter met de opgevangen vezels kan, na ongeveer een jaar, vervangen worden en het volle filter wordt gebruikt voor hergebruik van deze plastics. Grundig is hiermee de eerste producent die deze technologie lanceert. Hopelijk volgen andere fabrikanten snel!

Yoghurt Barn goes vegan

Yoghurt Barn is al jaren een favoriete hotspot in Nederland. Hier kun je terecht voor een heerlijk ontbijtje, een verrassend schaaltje frozen/soja/kokos/chia pudding yoghurt en nog veel meer lekkers. Onlangs vierde Yoghurt Barn zijn 10-jarig bestaan en dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarom maakte Yoghurt Barn bekend dat ze vanaf nu alleen nog maar plantaardige producten aanbieden. Dat klopt: Yoghurt Barn wordt 100% vegan! Dit past helemaal bij hun plannen van duurzaam ondernemen en bijdragen aan een betere wereld. Vanaf nu af aan kun je dus voor al jouw lekkere vegan trek terecht bij Yoghurt Barn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *