Zwolle

Duurzame hotspots in Zwolle

Ik deel op Awkward Duckling graag de leukste duurzame hotspots in ons land. Zo weet je precies waar je moet zijn voor leuke vintage winkels, duurzame shops en vega(n) restaurants. De laatste jaren is het aanbod aan duurzame hotspots enorm toegenomen en daarom bundel ik deze tips graag in één artikel. In deze editie geef ik een mooi overzicht van duurzame hotspots in Zwolle. Of je nu in één van de prachtige koopwoningen of huurwoningen in Zwolle woont of gewoon een dagje gezellig wilt shoppen: in Zwolle is van alles te beleven!

Shoppen

Zwolle

Finders Keepers

Finders Keepers is een retro en vintage shop met de mooiste fashion pareltjes. De eigenaresse zoekt alle items in haar winkel met zorg uit en dat zie je meteen. Ook voor unieke accessoires ben je hier aan het juiste adres.

Finders Keepers – Luttekestraat 56 in Zwolle

Bijzonderheden

Conceptstore Bijzonderheden in Zwolle is een winkel waar je terecht kunt voor echt bijzondere en unieke items. Sieraden, interieuritems, tassen, cadeaus, fashion en meer: je vindt het hier. In het assortiment zijn mooie merken als Maium, helen b, La Molla en Räder, maar ook items uit eigen atelier.

Bijzonderheden – Papenstraat 4 in Zwolle

De Diva

Ben jij een echte fashion liefhebber? Dan mag je De Diva in Zwolle niet missen. Hier vind je prachtige pre-loved fashion items van mooie merken als Chanel, Valentino, Hermes, Balenciaga en Prada. En heb je zelf mooie designeritems die je graag wilt doorgeven? Dan kun je ook bij De Diva terecht.

De Diva – Sassenstraat 14 in Zwolle

Appel & Ei

Appel & Ei is een welbekende keten van tweedehands kledingwinkels. In Zwolle vind je prachtige kleding voor vrouwen, mannen en kinderen in de winkel van uitstekende kwaliteit.

Appel & Ei – Eiland 5 in Zwolle

Villa Mooi

Bij Villa Mooi ben je aan het goede adres voor fashion van duurzame en eerlijke merken. Qua kleding en accessoires winkel je hier voor merken als King Louie, Zilch en Danefae en Tante Betsy. Maar ook voor met zorg uitgekozen kinderkleding, accessoires en speelgoed kun je hier goed terecht.

Villa Mooi – Sassenstraat 66 in Zwolle

Wereldwinkel

De Wereldwinkel is in diverse steden in Nederland dé plek voor eerlijke, duurzame en bewuste producten. Zo ook in Zwolle. Originele cadeaus, smakelijke producten en leuke hebbedingetjes: je vindt het hier allemaal. Het aanbod kan nog wel eens variëren, maar de producten zijn altijd fairtrade.

Wereldwinkel – Oude Vismarkt 44 in Zwolle

Eten & Drinken

Zwolle

Engel Winkelcafé

Het Engel Winkelcafé is gevestigd midden in het centrum van de stad en mag je niet missen. Hier geniet je van hapjes en drankjes die veelal biologisch en duurzaam zijn. Er wordt samengewerkt met lokale leveranciers voor de beste producten. Bovendien kun je tijdens het eten en drinken ook shoppen. In de winkel vind je namelijk unieke items die zijn gemaakt van gerecyclede materialen of fairtrade zijn en altijd een goed verhaal hebben.

Engel Winkelcafé – Sassenstraat 11 in Zwolle

De Kas van Kaat

De Kas van Kaat is dan misschien niet in het winkelcentrum van Zwolle gevestigd, maar het is absoluut een bezoek waard. Deze biologische kwekerij teelt diverse soorten biologische groente, fruit en kruiden in kassen en op een flink stuk landbouwgrond. De groente en fruit worden gebruikt in eigen keuken en verwerkt tot heerlijke producten die te koop zijn in de eigen winkel en worden geserveerd in hun eigen restaurant.

De Kas van kaat – Kuyerhuislaan 8-d in Zwolle

De Gillende Keukenmeiden

De Gillende Keukenmeiden in Zwolle is heaven on earth voor liefhebbers van taartjes en zoetigheid. Op deze prachtige locatie in de stad geniet je van zelfgemaakt lekkers van biologische, eerlijke en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Bovendien kun je hier ook prima terecht voor taarten zonder gluten, suiker of dierlijke producten.

De Gillende Keukenmeiden – Meerminneplein 7 in Zwolle

Bistro De Stadshoeve

Bistro De Stadshoeve in Zwolle is een plek waar je aan kunt schuiven voor een uitgebreide lunch, een goed diner of gewoon een kop koffie. Bijna alle ingrediënten en producten zijn van biologische oorsprong en er wordt veel gewerkt met producten uit de streek.

Bistro De Stadshoeve – Oude Wetering 13 in Zwolle

Dit artikel bevat een gesponsorde link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *