wasknijpers hergebruiken

10x wat te doen met oude wasknijpers

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. In dit artikel deel ik 10 tips om oude wasknijpers te hergebruiken.

#1 Wasknijperpoppetjes

Wasknijpers zijn ontzettend handig knutselmateriaal. Je kunt er de leukste poppetjes en figuurtjes mee maken, zoals deze wasknijpermonsters van Lady Lemonade.

#2 Minivliegtuigjes

Van houten wasknijpers maak je in een handomdraai deze leuke vliegtuigjes. Het is een eenvoudig project waar ook de kleintjes mee aan de slag kunnen gaan. De tutorial vind je op DIY Inspired.

#3 Servettenhouder

Van oude wasknijpers kun je natuurlijk niet alleen maar voor kinderen iets nieuws maken. Met een flinke voorraad houten wasknijpers kun je namelijk ook deze mooie servettenhouder maken! Het idee is afkomstig van DIY & Crafts.

#4 Wasknijperlamp

Of wat dacht je van deze bijzondere lamp? Het idee is afkomstig van David Olschewski en het is één van de vele manieren waarop je iets heel alledaags als wasknijpers kunt omtoveren tot iets heel bijzonders!

#5 Houten onderzetters

Kun je wel wat nieuwe onderzetters gebruiken? Haal dan een aantal wasknijpers uit elkaar en maak deze mooie houten onderzetters. Het is zo gepiept en je hebt er jaren plezier van. Het idee is te vinden op Dream a Little Bigger.

#6 Kerstversiering

Dezelfde DIY kun je ook toepassen om deze mooie kerstversiering te maken. De DIY is te vinden op Emma Owl, maar je kunt hier natuurlijk ook volop mee variëren en experimenteren.

#7 Kerstkrans

En als we dan toch in Kerstsferen zijn: hoe leuk en eenvoudig is deze kerstkrans? Het idee is afkomstig van DIY Crafts en je kunt de krans helemaal naar eigen smaak vormgeven.

#8 Wasknijperbloemen

Wil je jouw tuin wat meer kleur geven en speelser maken? Ga dan aan de slag met deze wasknijperbloemen. Je kunt ze maken van zowel houten wasknijpers als plastic wasknijpers en je kunt je creativiteit erop loslaten. Het idee is afkomstig van Color me Thrifty.

#9 Wasknijperinsecten

Hoe schattig zijn deze wasknijperinsecten? Het is een ontzettend makkelijke DIY en je kinderen hebben er lang plezier van. Je vindt de DIY en de printables op Easy Peasy and Fun.

#10 Wasknijperdieren

En als afsluiter nog zo’n leuke DIY van Lady Lemonade. Op hun website vind je een toffe gratis printable waarmee je heel eenvoudig allerlei wasknijperdieren kunt knutselen.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *