restaurants met eigen moestuin limburg

Restaurants met een eigen moestuin in Limburg

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Limburg.

De tuin van de Barones

De tuin van de Barones in Baarlo is een restaurant waar je geniet van heerlijke gerechten uit diverse wereldkeukens. Er wordt gekookt met de seizoenen en met wat de lokale omgeving en de eigen moestuin te bieden heeft. Je kunt bij het restaurant terecht voor het ontbijt, de lunch of een uitgebreid diner.

De tuin van de Barones – Raayerveldlaan 6 in Baarlo

Sjuut

Restaurant Sjuut, oftewel Sjuuteeänjd, in Schinnen is een biologisch restaurant dat door Michelin is bekroond met een groene ster. Er wordt gekookt op sterrenniveau, maar dan wel met echte streekproducten. Een deel van deze bijzondere ingrediënten is afkomstig uit eigen moestuin. Bij restaurant Sjuut kun je reserveren voor een verrassend diner van 4, 5 of 6 gangen met bijpassend wijnarrangement.

Sjuut – Dorpsstraat 74 in Schinnen

Landgoed Heerdeberg

Landgoed Heerdeberg is een plek waar je kunt genieten van het bourgondische leven. Je kunt hier feesten, overnachten, genieten van de omgeving én heerlijk eten. Er wordt in het restaurant gekookt met ingrediënten uit het seizoen en uit de regio. De kruiden en groenten zijn van biologische oorsprong en komen zoveel mogelijk uit eigen moestuin. Ook de scharreldieren komen van eigen erf. Het restaurant is geopend voor zowel de lunch als het diner.

Landgoed Heerdeberg – Pater Kustersweg 2 in Cadier en Keer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *