duurzame puzzelmerken

Duurzame puzzelmerken

Ben jij, net als ik, gek op puzzelen? Dan ben je natuurlijk altijd op zoek naar mooie nieuwe puzzels van bijzondere en duurzame merken. Het ietwat stoffige imago van puzzelen is de laatste jaren verdwenen en puzzelen is weer helemaal hip. Dat is ook zeker te merken aan het huidige aanbod aan puzzels. Getalenteerde illustrators, grote merken en populaire kunstenaars verbinden graag hun naam en hun werk aan legpuzzels. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor nieuwe puzzels? Lees dan snel verder, want ik deel een aantal duurzame puzzelmerken met prachtige puzzels.

eeBoo

Mijn absolute favoriet de laatste paar jaar is zonder twijfel eeBoo. Dit populaire puzzelmerk is opgericht door een vrouw die haar bedrijf vanuit huis heeft opgebouwd tot het succes dat het nu is. De puzzels van eeBoo zijn stuk voor stuk prachtig. Ze zijn gemaakt in samenwerking met populaire illustrators en hebben thema’s als natuur, duurzaamheid, gelijkheid en kunst. Maar in het aanbod vind je ook bijzondere puzzels van gemoedelijke uitzichten, huiselijke gezelligheid en exotische dieren. Het merk verkoopt puzzels voor volwassenen en voor kinderen, van 20 stukjes tot aan 1000 stukjes. De puzzels worden gemaakt van 90% gerecycled materiaal en gedrukt op FSC-papier. De inkt voor de puzzels is van plantaardige bron en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic.

Cloudberries

Cloudberries is nog één van de duurzame puzzelmerken waar ik de puzzels met veel plezier van maak. De puzzels van Cloudberries zijn kleurrijk en altijd een echte uitdaging. Cloudberries is een Brits merk dat puzzels voor volwassen en kinderen maakt en in het aanbod heb je keuze uit puzzels van 50 stukjes tot aan puzzels van maar liefst 2000 stukjes. Cloudberries produceert niet alleen prachtige puzzels, maar staat ook stil bij de impact hiervan. Voor elke verkochte puzzel wordt er één boom geplant via Eden Reforestation Projects om de impact te compenseren. Bovendien worden alle puzzels gemaakt van gerecycled papier, inclusief de kartonnen dozen, en met plantaardige inkt gedrukt. Bovendien worden de puzzels geproduceerd in Europa.

Wentworth

Houd je meer van duurzame puzzelmerken met houten puzzels? Dan zit je bij Wentworth zeker goed! Dit mooie Britse merk is opgericht in 1991 en produceert duurzame en eerlijke houten puzzels van hoge kwaliteit. In het assortiment vind je puzzels voor kinderen en voor volwassenen binnen uiteenlopende thema’s. Kunst, natuur, architectuur, dieren, food en zelfs gepersonaliseerde puzzels: Wentworth heeft het allemaal en van zo klein als 25 stukjes tot aan 1500 stukjes. De puzzels worden in Groot-Brittannië geproduceerd en alleen hout uit duurzaam gemanagede bossen wordt gebruikt. De puzzels zijn bovendien zo robuust dat ze generaties lang meegaan.

Gibsons

Al vanaf 1919 produceert Gibsons mooie legpuzzels op duurzame wijze. Het is een echt familiebedrijf, gevestigd in Groot-Brittannië, waar duurzaamheid, diversiteit en eerlijke handel voorop staat. In samenwerking met One Tribe wordt er voor elke bestelling via de website een donatie gedaan om het regenwoud te beschermen ter waarde van vijf bomen. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic en de puzzels worden gedrukt met plantaardige inkt op FSC-papier. Bovendien worden de puzzels in Europa geproduceerd. Het doel van Gibsons is om tegen 2024 geheel CO2-neutraal te ondernemen. In het aanbod van Gibsons vind je puzzels vanaf 12 stukjes en tot wel 1000 stukjes. Of je nu van katten, landschappen, kunst, sport, tuinieren of reizen houdt: bij Gibsons vind je zeker iets van jouw gading.

Bovengenoemde merken zijn zeker niet de enige duurzame puzzelmerken, maar deze merken zijn goed verkrijgbaar in Nederland en erg populair. In het buitenland en via gespecialiseerde retailers kun je ook duurzame en prachtige puzzels vinden van kleinere merken als Lemonade Persuits Puzzles, Cobble Hill, Four Point Puzzles, Goodfit, Inner Piece en timeless.goods. Natuurlijk kun je ook altijd terecht bij de kringloopwinkel voor mooie puzzels of puzzels ruilen met andere puzzelliefhebbers!

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *