duurzame hotspots Utrecht

Duurzame hotspots in Utrecht

Ik deel op Awkward Duckling graag de leukste duurzame hotspots in ons land. Zo weet je precies waar je moet zijn voor leuke vintage winkels, duurzame shops en vega(n) restaurants. De laatste jaren is het aanbod aan duurzame hotspots enorm toegenomen en daarom bundel ik deze tips graag in één artikel. In deze editie geef ik een mooi overzicht van duurzame hotspots in Utrecht.

Shoppen

Green UP

Green UP is het warenhuis van de toekomst. Op deze bijzondere locatie vind je diverse duurzame ondernemers die hun mooie designs, items en concepten delen met het publiek. Je kunt bij Green UP terecht bij E&co, Planet Hugs, Vleck en nog veel meer mooie initiatieven. Het concept is continu in ontwikkeling en ook de locatie is een toonbeeld van duurzaam en circulair ondernemen.

Green UP – Stadhuisbrug 5 in Utrecht

Vollers 386

Fashion en lifestyle winkel Vollers 386 is een shop waar je een bijzondere mix van interieuritems, kleding, design, accessoires en ander moois vindt van duurzame, kleinschalige en bewuste merken als Wana Bana Design en By Bar.

Vollers 386 – Oudegracht 386 in Utrecht

Mirk Fair Fashion

Voor unieke fair fashion moet je bij Mirk aan de Hardebollstraat zijn. De bijzondere items worden in eigen atelier gemaakt en zijn stuk voor stuk gemaakt van reststoffen en biologische stoffen. Hier is echt nog oog voor kwaliteit, duurzaamheid en de klant.

Mirk Fair Fashion – Hardebollenstraat 11 in Utrecht

Puha

Puha is al een oude bekende in Utrecht. Deze shop verkoopt kleding voor mannen en vrouwen, maar ook accessoires, boeken, sieraden en interieuritems. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers en dit zorgt voor een bijzondere collectie.

Puha – Voorstraat 48 in Utrecht

Stek voor je Plek

Stek voor je Plek is een leuke plantenwinkel in Utrecht waar je terecht kunt voor planten, stekjes en leuke vintage items. Duurzaam ondernemen speelt hier een grote rol. Zo wordt er bij alle stappen van het ondernemen nagedacht over duurzame oplossingen. Ze werken ze veel met tweedehands items, bestellingen worden op de fiets bezorgd en gebruikte of kapotte spullen krijgen een tweede leven.

Stek voor je Plek – Hardebollenstraat 4 in Utrecht

Nukuhiva

Nukuhiva is een mooie winkel voor fair fashion en duurzame items bedacht door niemand minder dan Floortje Dessing. Hier shop je voor mooie en eerlijke merken als Alchemist, Brandt, Kuyichi, People Tree, Armed Angels en Veja.

Nukuhiva – Zadelstraat 36 in Utrecht

Vintage Island

Voor mooie en unieke items moet je in Utrecht bij Vintage Island zijn. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan tweedehands kleding en schoenen voor zowel vrouwen als mannen. Het is met recht één van de meest hippe vintage winkels in ons land.

Vintage Island – Zadelstraat 39 in Utrecht

Eten & Drinken

duurzame hotspots Utrecht

The Green House

The Green House bij het station van Utrecht is een bijzonder circulair restaurant waar wordt gekookt met eigen ingrediënten van de urban farm, aangevuld met producten van lokale leveranciers. Het menu bevat tal van vega(n) opties en er wordt bij elke stap rekening gehouden met de impact op het klimaat. Maar alleen al de prachtige vormgeving is een bezoekje waard.

The Green House – Croeselaan 16 in Utrecht

Locals

Wil je proeven wat Utrecht en omgeving allemaal te bieden heeft op voedselgebied? Stap dan binnen bij Locals. Hier ontdek je al het lekkers van lokale producenten en leveranciers. Lokale groente en fruit, kaas van eigen bodem, handgemaakt lekkers, lokale sauzen en condimenten en unieke frisdranken: je ontdekt het hier!

Locals – Vismarkt 2 in Utrecht

Botania

Botania is gevestigd in het eerdergenoemde Green UP en is een fantastische plek voor een duurzaam hapje en drankje. Er wordt nauw samengewerkt met lokale en biologische leveranciers en de kaart is divers, verrassend en gezond. Er zijn bovendien veel vega(n) opties bij Botania.

Botania – Stadhuisbrug 5 in Utrecht

Life’s a Peach

Life’s a Peach is een heerlijke hotspot in de unieke must visit locatie de Hardebollenstraat. Hier komen design en lekker eten moeiteloos samen. Bij deze focacceria geniet je van de echte smaak van Italië. Er wordt enkel gewerkt met plantaardige ingrediënten die zoveel mogelijk bij lokale producenten worden ingekocht.

Life’s a Peach – Hardebollenstraat 9 in Utrecht

Waku Waku

Waku Waku in Utrecht is een heus begrip onder vegans. Het was één van de eerste hippe vegan restaurants in de stad. Je kunt hier heerlijk plantaardig eten en kennismaken met diverse wereldkeukens.

Waku Waku – Vredenburg 28 in Utrecht

VanPlanten

VanPlanten, winnaar van een VeganAward, is een fantastisch restaurant waar je kunt genieten van een volledig plantaardig menu. De kaart wisselt maandelijks en er is veel oog voor duurzaam ondernemen.

VanPlanten – Surinamestraat 5 in Utrecht

BROEI

BROEI is al jaren één van de meest geliefde duurzame hotspots in Utrecht onder vega(n)s. Hier kun je terecht voor een taartje, een heerlijke lunch, een diner, een kop koffie of een ontspannen borrel. Alles is helemaal plantaardig en er wordt nauw samengewerkt met lokale telers en ondernemers.

BROEI – Oosterkade 24 in Utrecht

Cupp

Cupp is Utrecht is een duurzame koffiebar die je zeker eens moet bezoeken. Hier is koffie een echte belevenis en dan natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk. Er wordt samengewerkt met lokale producenten, koffiedik wordt hergebruikt en de koffie is natuurlijk van eerlijke komaf. En de locatie zelf is helemaal klimaatneutraal.

Cupp – Nobelstraat 239 in Utrecht

GYS

Nog zo’n favoriet onder de duurzame hotspots in Utrecht. GYS is een populaire plek voor een biologische plantaardige maaltijd of een hapje en drankje tussendoor. Alles is 100% biologisch en de keuze is reuze. Of je nu wilt ontbijten, lunchen of dineren, het kan bij één van de locaties van GYS in de stad.

GYS – Voorstraat 77 en Amsterdamsestraatweg 113 in Utrecht

Kantien

Kantien is gevestigd in een oude kantine van de gemeente en heeft een bijzondere atmosfeer. Er wordt voornamelijk gewerkt met lokale producten die eerlijk en duurzaam zijn. Naast een menu met vlees en vis kun je ook kiezen voor een volledig menu op basis van groente.

Kantien – Veilinghavenkade 59 in Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *