Alkmaar

Duurzame hotspots in Alkmaar

Ik deel op Awkward Duckling graag de leukste duurzame hotspots in ons land. Zo weet je precies waar je moet zijn voor leuke vintage winkels, duurzame shops en vega(n) restaurants. De laatste jaren is het aanbod aan duurzame hotspots enorm toegenomen en daarom bundel ik deze tips graag in één artikel. In deze editie geef ik een mooi overzicht van duurzame hotspots in Alkmaar.

Shoppen

Alkmaar

Wereldwinkel

De Wereldwinkel is in diverse steden in Nederland dé plek voor eerlijke, duurzame en bewuste producten en in Alkmaar is dit niet anders. Originele cadeaus, smakelijke producten en leuke hebbedingetjes: je vindt het hier allemaal. Het aanbod kan nog wel eens variëren, maar de producten zijn altijd fairtrade.

Wereldwinkel – Ritsevoort 5 in Alkmaar

Tally-Ho

Laat je niet misleiden door de locatie of de grootte van het winkelpand: bij Tally-Ho ben je wel degelijk aan het goede adres voor een duurzame outfit in Alkmaar. Het aanbod is enorm breed en omvat onder andere Armed Angels, Miss Green, Alchemist, Charlie+Mary, Dedicated, Kuyichi, Nudie, Veja en Mud Jeans.

Tally-Ho – Laat 208 in Alkmaar

WAAR

Als je gaat shoppen mag een bezoekje aan WAAR natuurlijk niet ontbreken. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan lifestyleproducten, boeken, interieuritems, cadeautjes en lekkers van duurzame en eerlijke afkomst. Het aanbod is reuze en je vertrekt er zeker niet met lege handen.

WAAR – Houttil 48 in Alkmaar

Sencha

Sencha is een lunchroom en conceptstore inéén. Je kunt hier heerlijk shoppen voor mooie interieuritems en -accessoires die met zorg zijn geselecteerd, maar geniet ook zeker van een smakelijke lunch of een hapje tussendoor. Er wordt gewerkt met biologische en lokale producten en het aanbod is heel geschikt voor mensen die gluten vermijden of vega(n) eten.

Sencha – Koorstraat 19 in Alkmaar

Eten & Drinken

Alkmaar

VERS eten & drinken

Bij VERS eten & drinken kun je terecht voor een heerlijke lunch of een diner gemaakt van lokale ingrediënten en met zorg bereidt. Ze houden bovendien een ‘no-waste’ policy aan en valt één van de producten in de smaak? Dan kun je bij de winkelwand terecht voor smakelijke lokale producten.

VERS eten & drinken – Stationsweg 41 in Alkmaar

Saladebar Oogst

Bij Saladebar Oogst in Alkmaar ben je aan het juiste adres voor een gezonde maaltijd van biologische en lokale ingrediënten. Op het menu staan salades, soepen, sapjes, wraps en smoothies die echt goed voor je zijn en je bent hier ook op de goede plek voor een lekkere kop koffie.

Saladebar Oogst – Zevenhuizen 8 in Alkmaar

SOEPP

Bij SOEPP in het centrum van de stad geniet je van heerlijke vegetarische huisgemaakte soepen, maar ook lekkere snacks en drankjes. Er wordt uitsluitend gewerkt met biologische producten en er wordt gekookt met de seizoenen en met oog voor zo min mogelijk afval. Alle meubels en accessoires in het pand zijn bovendien vintage en te koop!

SOEPP – Hekelstraat 31 in Alkmaar

ECHT

De naam zegt het eigenlijk al: bij ECHT kun je terecht voor echt eten. Alle producten op het menu worden huisgemaakt, zijn vers en puur. Er wordt gewerkt met biologische ingrediënten, zoveel mogelijk van lokale leveranciers. Schuif hier aan voor een taartje, sandwich, salade, soep, bowl, juice of kop koffie.

ECHT – Marktstraat 4 in Alkmaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *