laptop

Duurzaam met elektronica: een laptophoes

Voor een duurzame lifestyle is het belangrijk om bij de aanschaf van nieuwe producten bepaalde zaken in overweging te nemen. Hoe is het product gemaakt en waar komt het vandaan? Welke grondstoffen zijn bij de productie gebruikt? En is het item onder eerlijke omstandigheden geproduceerd? Maar ook na de aanschaf kun je diverse keuzes maken om de duurzaamheid van jouw items te vergroten. Zo is het belangrijk om goed voor je spullen te zorgen om er zo lang mogelijk mee te doen. Vooral bij elektronica is dit belangrijk. Onze apparaten hebben een enorme impact, zelfs als je kiest voor duurzamere merken die staan voor eerlijke en veilige handel. Gelukkig kun je met kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Gebruik bijvoorbeeld een laptophoes voor jouw laptop om de levensduur te verlengen.

De voordelen van een laptophoes

Een laptophoes is een hoes die jouw laptop beschermt tegen dagelijkse invloeden die mogelijk schadelijk kunnen zijn. De hoes beschermt de laptop tegen krassen en beschadigingen, maar doet nog veel meer. Zo beschermt een laptophoes ook tegen waterschade, blootstelling aan de zon en zelfs lichte valschade. Door deze extra laag bescherming gaat jouw laptop een stuk langer mee en zo bespaar je op kosten, grondstoffen en impact!

Waar op te letten bij de aanschaf van een laptophoes?

Voor een ultieme bescherming van jouw kostbare elektronica is natuurlijk niet elke hoes zomaar geschikt. Een goede laptophoes voldoet aan enkele kenmerken. Bij de aanschaf van een nieuwe laptophoes wil je op de volgende zaken letten:

Pasvorm

Het is belangrijk dat je een laptophoes kiest die goed aansluit op de laptop. Laptophoezen zijn er namelijk in veel verschillende afmetingen. Is jouw laptop of notebook 15 inch? Koop dan een hoes die bedoeld is voor 15 inch apparaten. Te grote hoezen zorgen voor minder goede bescherming. Een neopreen hoes is ideaal omdat deze rekbaar is en goede bescherming biedt.

Sluiting

Bovendien is het belangrijk om een laptophoes te kiezen die een veilige behuizingsmethode heeft. Denk hierbij aan een ritssluiting, al kan een sluiting van klittenband of met een bandje ook goed werken. Al deze opties zorgen ervoor dat de laptop niet uit de hoes kan glijden. Probeer de sluiting uitvoerig uit om de duurzaamheid te testen. Goedkopere hoezen hebben helaas vaak sluitingen die snel kapot gaan en dat kan nadelige gevolgen hebben voor jouw laptop.

Materiaal

Veel laptophoezen zijn gemaakt van neopreen. Dit materiaal is rekbaar en daardoor erg geliefd voor een goede bescherming. Neopreen is een vorm van synthetisch rubber. Heb je liever een hoes van ander materiaal? Dan kun je ook kiezen voor laptophoezen van stof, leer of plastic. Je hebt eindeloos veel keuze qua kleuren, vormen en prints. Voor een goede bescherming is een gewatteerde laptophoes een slimme keuze. Zo blijft de laptop goed op zijn plek zitten en is deze beschermd tegen stoten en krassen.

Dikte

Voor een goede bescherming is een dikkere laptophoes uiteraard beter geschikt. Het is echter belangrijk om een balans te vinden tussen bescherming en functie. Een zware en dikke hoes is namelijk alles behalve praktisch. Vooral als je jouw laptop regelmatig meeneemt in een rugtas, zoals van The North Face, of een werkkoffer is het formaat van belang.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Bijenkorf. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. There are no comments

Add yours