restaurants met eigen moestuin

Restaurants met een eigen moestuin in Zeeland

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Zeeland.

Morille

Restaurant Morille in Koudekerke opende in 2019 zijn deuren. In dit restaurant staat het beste van Zeeland centraal. De gerechten worden bereiden van lokale ingrediënten die eigen tuin en van de wildpluk komen. Er wordt gekookt met het seizoen en hierdoor verandert de kaart continu. Bij Morille kun je terecht voor een smakelijke lunch of een uitgebreid diner.

Morille – Biggekerksestraat 3 in Koudekerke

Het Kaslokaal

Het Kaslokaal is een voormalige tuinderskas waar gasten nu heerlijk kunnen genieten van het zonnetje, het groen en een heerlijke maaltijd of een hapje en drankje tussendoor. Er wordt hier regelmatig een slow food diner georganiseerd, maar je kunt hier ook terecht voor een lekkere lunch, een taartje of een drankje. Er wordt bij Het Kaslokaal zoveel mogelijk gewerkt volgens de seizoenen en met lokale producten. Wat er niet uit eigen tuin kan worden geoogst, wordt aangeschaft bij lokale producenten en telers.

Het Kaslokaal – Noordweg 33-A in Oostkapelle

Strandpaviljoen Brouw

Strandpaviljoen Brouw is niet zomaar een strandpaviljoen: hier wordt namelijk heerlijk, vers, lokaal en smaakvol eten geserveerd. Je verwacht misschien geen strandpaviljoen als je denkt aan restaurants met een eigen moestuin, maar Brouw bewijst dat het kan. Bij Brouw staan Marije en Maarten Vermeer aan het roer. Zij zorgen ervoor dat het menu bij Brouw zoveel mogelijk lokaal en zo vers mogelijk is. De vis wordt lokaal gevangen en de groente en kruiden komen zoveel mogelijk uit eigen moestuin. Natuurlijk kun je hier genieten van het zonnetje en het prachtige uitzicht, maar alleen al de kaart is dubbel en dwars een bezoek waard.

Strandpaviljoen Brouw – Brouwersdam Buitenzijde 20 in Ouddorp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *