Restaurants met een eigen moestuin in Zuid-Holland

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Zuid-Holland.

Villa Augustus

Villa Augustus is een heuse beleving voor jong en oud. Deze moestuin in Dordrecht is een heerlijke plek om te wandelen, maar je kunt hier ook winkelen voor de leukste producten én heerlijk eten en drinken. Bij Villa Augustus wordt gewerkt met zoveel mogelijk biologische lokale seizoensproducten uit eigen tuin. Hierdoor verandert de kaart zeer regelmatig en valt er altijd iets te ontdekken bij Villa Augustus. Liefhebbers kunnen bovendien een hotelkamer op het complex boeken.

Villa Augustus – Oranjelaan 7 in Dordrecht

Greens

Greens in Den Haag is een zorgmoestuin in combinatie met een restaurant in het Westbroekpark. Uit hun eigen biodynamische tuin oogsten ze verse producten die direct worden verwerkt in de gerechten die op de kaart staan. Zo bestaat het menu uit seizoensgebonden gerechten, gemaakt met lokale en duurzame ingrediënten. Bij Greens kun je terecht voor een heerlijke lunch of een hapje tussendoor. Bijna alles is huisgemaakt en dat proef je.

Greens – Kapelweg 18 in Den Haag

Brasserie Meelfabriek Zijstroom

Brasserie Meelfabriek Zijstroom is gevestigd in een oude meelfabriek in Leiderdorp. Het is een oase van rust en een plek om heerlijk te ontbijten, te lunchen of te dineren Er wordt gewerkt met zoveel mogelijk lokale producten, ook uit eigen tuin. Wil je echt bijzonder dineren? Boek dan één van de kasjes op het terrein.

Brasserie Meelfabriek Zijstroom – Zijldijk 28 in Leiderdorp

Op Hodenpijl

Op Hodenpijl in Schipluiden is een restaurant gevestigd in een oud kerkgebouw. Op deze bijzondere locatie wordt gewerkt met zoveel mogelijk biologische, eerlijke, lokale en seizoensgebonden producten. Op Hodenpijl is een beleving op zich, maar in het restaurant kom je even tot rust en geniet je van een heerlijke lunch of een diner. Het is echter ook mogelijk om een maaltijd af te halen of om aan te schuiven tijdens een van de bijzondere evenementen op het terrein.

Op Hodenpijl – Rijksstraatweg 20-22 in Schipluiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *