restaurants met eigen moestuin noord-brabant

Restaurants met een eigen moestuin in Noord-Brabant

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Noord-Brabant.

Orangerie Mattemburgh

Orangerie Mattemburgh is Hoogerheide ligt middenin de Brabantse Wal op Landgoed Mattemburgh. Hier worden de mooiste gerechten gemaakt van lokale seizoensproducten. Veel ingrediënten zijn direct afkomstig uit eigen tuinen en voor de overige ingrediënten wordt er nauw samengewerkt met lokale leveranciers. Zo ontstaat een verrassend en smakelijk menu voor zowel de lunch als het diner. En laten we vooral de prachtige omgeving niet vergeten!

Orangerie Mattemburgh – Antwerpsestraatweg 181 in Hoogerheide

Bochida

Restaurant Bochida in Reusel, aan de grens met België, is een eigenzinnig en verrassend restaurant waar wordt gekookt met groente uit eigen moestuin. Chefs Bart Koolen en Sil van der Heijden beloven bezoekers mee te nemen op een ontdekkingsreis langs de zintuigen. Je proeft niet niet alleen de meest heerlijke smaken, maar je beleeft ze echt. En het ook wil natuurlijk ook wat. Daarom zijn de gerechten prachtig opgemaakt. Je kunt bij Bochida reserveren voor een uitgebreid diner bestaande uit 5, 6 of zelfs 7 gangen.

Bochida – Kerkstraat 38 in Reusel

Tribeca

Restaurant Tribeca in Heeze is een ware beleving voor liefhebbers van haute cuisine. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch of een uitgebreid diner met hart en oog voor schoonheid en lokale ingrediënten. Aan het roer staan Jan en Claudia Sobecki. De groenten, kruiden en planten worden grotendeels gekweekt in samenwerking met de Converge Natuurlijk in Heeze. Zo garanderen de chefs versheid en kwaliteit voor elk gerecht.

Tribeca – Jan Deckersstraat 7 in Heeze

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *