duurzaam op vakantie

Duurzaam op vakantie: dit mag je zeker niet vergeten

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen er lekker op uittrekken. Sommige mensen kiezen voor een comfortabele staycation, maar andere mensen maken een verre reis, gaan kamperen of staan op de camping in Nederland. Hoe jouw vakantie er ook uitziet, deze dingen mag je zeker niet vergeten in te pakken om duurzaam op vakantie te gaan.

Tweedehands koffer

koffers

Duurzaam inpakken begint bij een duurzame koffer. Als je geen doorgewinterde wereldreiziger bent, zul je jouw koffers slechts een paar keer per jaar gebruiken. Het is dus zonde om voor die ene vakantie een gloednieuwe koffer aan te schaffen. Kies liever voor een tweedehands koffer of leen een koffer van vrienden of familieleden. Zo bespaar je geld én impact.

Ecologische zonnebrandcrème

natuurlijke zonnebrandcrème

Tijdens zomerse dagen is het ontzettend belangrijk om jezelf en jouw kinderen goed in te smeren, maar wist je dat de meeste zonnebrandcrèmes helemaal niet zo gezond zijn en niet goed zijn voor het milieu? Kies het liefst voor een duurzame zonnebrandcrème en let daarbij op microplastics, uv-filters en andere ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het zeeleven.

Duurzame reisgids

Voor elke mogelijke bestemming op aarde zijn tal van reisgidsen beschikbaar. Helaas houden de auteurs van reisgidsen niet altijd evenveel rekening met de duurzaamheid van de accommodaties en de lokale bezienswaardigheden. Als je op reis bent, is het belangrijk om respect te hebben voor de lokale bevolking en de lokale flora en fauna. Rijden op een olifant, jetskiën, duiken en golfen zijn voorbeelden van activiteiten die verstorend zijn voor het lokale evenwicht. Bovendien is het dieronvriendelijk en milieuvervuilend. Daarom kan ik iedereen van harte aanraden om een duurzame reisgids te raadplegen. Zo weet je precies aan welke activiteiten je met een gerust hart kunt deelnemen, welke campings en hotels zich inzetten voor een beter milieu en waar je als toerist op kunt letten. Ik kan ‘Duurzaam Reizen‘ van Zoë van Liere en ‘80 Duurzame Reizen‘ van Lonely Planet van harte aanbevelen.

Een waterfles

waterfles

Duurzaam op vakantie gaan betekent uiteraard ook dat je zo min mogelijk afval achterlaat. Om op vakantie flink wat afval te voorkomen, kun je eenvoudig je eigen waterfles van thuis meenemen. Deze kun je in het hotel, onderweg en bij watertappunten makkelijk vullen. Zo blijf je goed gehydrateerd, zelfs op warme dagen, zonder dat je continu plastic flesjes water of fris hoeft te kopen. Wel zo makkelijk en duurzaam!

HappyCow

restaurants eigen moestuin

De app van HappyCow hoef je niet in te pakken, maar deze mag zeker niet ontbreken. Download de app op jouw telefoon voor je op reis gaat. Met deze handige app kun je namelijk op elke bestemming ter wereld de beste vega(n) restaurants vinden. Vaker vega(n) eten is een goede manier om duurzamer te leven. Op een nieuwe bestemming kan dit echter nog best een uitdaging zijn. Met de HappyCow app vind je altijd wel een leuk restaurantje in de buurt met een aantrekkelijke kaart voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten.

Ben je nog op zoek naar leuke tips voor jouw vakantie? Lees dan zeker mijn artikel vol leuke en duurzame activiteiten in de vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *