restaurants met eigen moestuin noord-holland

Restaurants met een eigen moestuin in Noord-Holland

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Noord-Holland.

Mediamatic

Mediamatic is culturele hotspot in Amsterdam waar kunst, creativiteit, duurzaamheid, design en life sciences centraal staat. Bij Mediamatic vind je een plantbased restaurant waar je met een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten van heerlijke vegan gerechten. Je kunt dineren in een serre sépareé: een kleine kas waar je met een klein gezelschap kunt eten en drinken. Er wordt gekookt met lokale ingrediënten uit het seizoen en mogelijk zelfs uit eigen kas.

Mediamatic – Dijksgracht 6 in Amsterdam

Het Veerkwartier

Het Veerkwartier is een restaurant aan de Haarlemse Veerplas. Hier geniet je in het groen van heerlijke ontbijt- en lunchgerechten die deels uit eigen kas komen. Voor de kinderen is volop ruimte om te spelen en regelmatig worden er op de locatie leuke activiteiten georganiseerd, zoals een themabrunch, een feestje of een ruilbeurs.

Het Veerkwartier – A. Hofmanweg 62 in Haarlem

Restaurant De Kas

Restaurant De Kas in Amsterdam is een heus begrip in ons land. Het restaurant is in 2001 geopend ligt in Park Frankeldael in Amsterdam-Oost en serveert haute cuisine. De gerechten worden gemaakt van ingrediënten uit eigen kassen die zowel in Amsterdam als in de Beemster gevestigd zijn. Het restaurant is meerdere malen in de prijzen gevallen en is een favoriet onder Amsterdammers. Je eet hier dan ook de meest fantastische gerechten op een prachtige locatie.

Restaurant De Kas – Kamerlingh Onneslaan 3 in Amsterdam

Bij Qunis

Bij Qunis is een restaurant gevestigd in het oude stoomgemaal van Lijnden, vlakbij Amsterdam. De unieke locatie is op zich al bijzonder, maar de keuken is ook zeker een reden om bij Bij Qunis aan te schuiven. Chef Ronald Kunis serveert hier indrukwekkende gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. Hij heeft ervaring opgedaan in diverse sterrenrestaurants over de wereld en is zelfs chef geweest bij De Kas. De groenten op het menu komen deels uit eigen tuin en je geniet hier van originele en smakelijke gerechte gebaseerd op de Mediterrane keuken.

Bij Qunis – Akerdijk 12 in Lijnden

Gartine

Amsterdam is rijk aan leuke restaurants waar met lokale producten wordt gekookt, al verwacht je dat misschien niet. Eén van die pareltjes is Gartine. Dit restaurant in het centrum van de stad beschikt niet over een moestuin op locatie. Echter, de eigenaren van de zaak hebben een grote moestuin bij hun woonadres. Met deze kruiden, groente en fruit wordt volop gekookt bij Gartine. Je geniet hier van heerlijke en verse, en vooral originele, ontbijt- en lunchgerechten.

Gartine – Taksteeg 7 in Amsterdam

Bij De Tuinman

In Hilversum kun je bij Bij De Tuinman terecht voor een heerlijke maaltijd waar lokale groenten centraal staan. Het restaurant is gevestigd bij buitenplaats De Hoorneboeg en heeft een eigen moestuin. In de keuken wordt gekookt met de producten uit eigen moestuin, maar ook met producten van lokale producenten. Je kunt hier aanschuiven voor ontbijt, lunch, diner of iets lekkers tussendoor en regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Bij De Tuinman – Hoorneboeg 4 in Hilversum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *