restaurants met eigen moestuin flevoland

Restaurants met een eigen moestuin in Flevoland

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Flevoland.

Restaurant Pomponius

Restaurant Pomponius is onderdeel van Terra Wolde: een buitenhotel waar duurzaam recreëren, eten en logeren centraal staat. In het restaurant wordt gewerkt volgens het farm-to-table principe: zoveel mogelijk ingrediënten komen uit eigen tuin of uit de directe omgeving. Terra Wolde heeft een eigen moestuin, boomgaard, kippen en varkens. Je kunt van de heerlijke maaltijden genieten in het restaurant, maar ook in de bostuin of bij de vuurschaal.

Restaurant Pomponius – Groenewoudse Weg 70 in Zeewolde

Boerkok

Boerkok is een leuk initiatief uit Lelystad waar lokaal eten uit Flevoland centraal staat. Op het erf van Boerkok kun je elk weekend, en bij speciale gelegenheden, genieten van al het lekkers uit de polder. Schuif aan voor het Boerenburen-diner, de befaamde Boer-BQ, een Paasbrunch of een Boerenbrunch. Er wordt gekookt met producten van eigen erf en met ingrediënten van lokale leveranciers.

Boerkok – Meerkoetenweg 9 in Lelystad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *