restaurants met eigen moestuin utrecht

Restaurants met een eigen moestuin in Utrecht

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Utrecht.

The Green House

Sinds enkele jaren vind je achter het Centraal Station in Utrecht het restaurant The Green House. In dit bijzondere restaurant wordt gekookt met ingrediënten uit de regio en van de eigen urban farm. Deze urban farm is gevestigd in het restaurant. Het paviljoen is bovendien volledig circulair gebouwd en daarom een voorloper op het gebied van duurzaam ondernemen. Op het menu staan seizoensgerechten waar groente en kruiden centraal staan.

The Green House – Croeslaan 16 in Utrecht

De Veldkeuken

De Veldkeuken is een restaurant gevestigd op het landgoed Amelisweerd in Bunnik. In het restaurant kunnen bezoekers terecht voor een ontbijtje, een uitgebreide lunch of een smakelijk diner. Er wordt in de keuken gewerkt met lokale ingrediënten die deels afkomstig zijn van het eigen landgoed. Het brood en de patisserie wordt ook in eigen bakkerij gemaakt.

De Veldkeuken – Koningslaan 11 in Bunnik

Restaurant De Moestuin

De Moestuin in Utrecht is een sociale onderneming, bestaande uit een biologische tuinderij, een feest- en vergaderlocatie en een lunchcafé. Het lunchcafé is gevestigd in een prachtige kas en heeft zowel binnenin de kas als op het grote terras zitplaatsen. In het café wordt gekookt met ingrediënten van eigen tuinderij en de taarten op het menu zijn huisgemaakt.

Restaurant De Moestuin – Laan van Maarschalkerweerd 2 in Utrecht

Restaurant DeZusters

Restaurant DeZusters in Maarssen is het restaurant bij Buitenplaats Doornburgh. Het restaurant is gevestigd op een prachtige locatie in het voormalig klooster. In het restaurant wordt zowel een lunch als een uitgebreid diner geserveerd, maar private dining is ook mogelijk. Aan het hoofd van de keuken staat Niels van Zijl. Er wordt gekookt met lokale producten die deels uit eigen moestuin afkomstig zijn. Zo nemen de koks gasten mee op culinaire ontdekkingsreis door de regio en het klooster.

Restaurant DeZusters – Diependaalsedijk 17 in Maarssen

Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen is een landgoed met restaurant Voltaire en bistro Lof. De chefs koken hier met verse groenten, fruit en kruiden de heerlijkste gerechten. Het landgoed heeft bovendien een eigen imkerij en heemtuin. Restaurant Voltaire is gevestigd in het monumentale landhuis en is meerdere malen in de prijzen gevallen. Het restaurant heeft zelfs een Michelin-ster. Bistro Lof biedt een toegankelijk en veelzijdige menukaart op het landgoed.

Parc Broekhuizen – Broekhuizerlaan 2 in Leersum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *