Sapje

De voordelen van een sapkuur

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met gezond leven. Er is steeds meer aandacht voor een gevarieerd en gezond dieet, regelmatig bewegen en voldoende rust nemen. Dat is een fantastische ontwikkeling, want door middel van voeding, beweging en rust kun je jouw persoonlijke welzijn enorm verbeteren. Wil je jouw weerstand, welzijn, gewichtsverlies en energieniveau nog een extra boost geven? Dan kan een sapkuur uitkomst bieden. Ik zet de vele voordelen van een sapkuur op een rij.

Wat is een sapkuur?

Sapje

Wat is een sapkuur eigenlijk? Een sapkuur wordt ook wel een juice cleanse of detox kuur genoemd. Het is een periode van enkele dagen waarin je jouw dieet beperkt tot fruit- en groentesapjes, water en suikerloze thee. De duur van een sapkuur kan variëren van een dag tot wel een week. Dat is een flinke verandering als je kijkt naar ons ‘westerse’ dieet waarin we minstens 3 grote maaltijden per dag consumeren en tussendoor vrij veel snacken. Maar juist daarom kan een sapkuur een welkome afwisseling zijn. Door middel van een sapkuur kun je namelijk jouw lichaam een boost geven aan voedingsstoffen en even ontzien van het reguliere voedingspatroon.

De voordelen van een sapkuur

Sapje

Extra voedingsstoffen

Wist je dat slechts 31% van de volwassenen dagelijks voldoende groente en fruit eet? Dat is ontzettend zonde, want fruit en groente zijn een bron van voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van ons lichaam. Door niet voldoende fruit en groente te eten, werk je jouw eigen gezondheid eigenlijk actief tegen en schaad je jouw weerstand. Met een sapkuur geef je jouw lichaam de extra voedingsstoffen die zo nodig zijn. Elk sapje is een bron van vitamines en mineralen. Kies echter wel voor sapjes die geschikt zijn voor een sapkuur. De fruitsappen in de supermarkt zijn absoluut niet geschikt hiervoor. De producten van Sapje zijn speciaal gemaakt voor een sapkuur. Deze sappen, zoals bijvoorbeeld bietensap, zijn zorgvuldig samengesteld uit biologische en natuurlijke ingrediënten die de gezondheid een handje helpen. De ingrediënten, zoals rode biet, paarse wortel, rode kool, appel citroen, boerenkool, gember en basilicum, zijn vers en werken samen voor een optimale gezondheid. Bovendien zijn de sapjes nog lekker ook! De sapjes zijn geperst met een slow juicer en worden bewaard in een superdeluxe vriezer zodat alle belangrijke voedingswaarden behouden blijven.

Een detox

Veel mensen gebruiken een sapkuur als een detox. Daarom staat de sapkuur ook wel bekend als detox kuur. Een sapkuur kan zeker uitkomst bieden om het lichaam wat rust te geven en te ‘resetten’. Het lichaam krijgt wel essentiële voedingsstoffen binnen, maar verder krijgt het de tijd om te rusten en te herstellen. Zo kunnen spijsverteringsklachten, huidproblemen en gevoelens van lusteloosheid actief worden aangepakt. Zie een sapkuur echter niet als een ontgifting: het lichaam beschikt namelijk over een prima natuurlijk systeem dat gifstoffen automatisch verwerkt. Je kunt het systeem echter wel wat verlichten en een handje helpen.

Afvallen

Een sapkuur is niet in de eerste plaats bedoeld als afvalkuur, maar het kan wel een handje helpen om enkele kilo’s kwijt te raken. Door een sapkuur in te lassen, neem je gedurende enkele dagen aanzienlijk minder calorieën tot je. Bovendien zul je flink wat vocht kwijtraken in deze periode, al komt dit gewicht er vaak al snel weer bij. Een sapkuur is geen methode om langdurig te volgen om gewicht te verliezen, maar het kan zeker een goede start zijn van een gezonder en evenwichtiger eetpatroon of je net die laatste kilo’s doen verliezen.

Loslaten van ongezonde gewoontes

Soms sluipen ongezonde gewoontes er ongemerkt in. We drinken een wijntje teveel op een avond, snacken ‘s ochtends vroeg al uit de zak chips of we eten nauwelijks fruit en groente. Als je graag gezonder wilt leven en deze ongezonde gewoontes wilt loslaten, kan een sapkuur uitkomst bieden. Het is als een reset waarbij je in een paar dagen tijd het lichaam oplaadt en ongezonde gewoontes loslaat. Vaak ben je na zo’n sapkuur weer helemaal vol energie en motivatie om gezonder te leven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sapje. De foto’s in het artikel zijn afkomstig van Sapje. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *