restaurants met eigen moestuin

Restaurants met een eigen moestuin in Overijssel

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Overijssel.

De Tuinkamer in Priona

Het zomerrestaurant De Tuinkamer is gevestigd in een oude kas in de oude Priona Tuinen. Hier kookt chef Alwin Leemhuis, voormalig chef van Librije’s Zusje, zijn gerechten met producten uit eigen moestuin. De Priona Tuinen zijn alleen al een bezoek waard. Ze zijn ontworpen door Henk Gerritsen naar Dutch Wave tuinarchitectuur stijl en internationaal bekend. Op het menu van het restaurant staan continu wisselende gerechten met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen tuin.

De Tuinkamer in Priona – Rondweg 1a in Schuinesloot

De Bloemenbeek

De Bloemenbeek is een landhuishotel en restaurant in De Lutte. In het restaurant worden Frans-mediterrane gerechten geserveerd gestoeld op de botanische gastronomie. Er wordt gekookt met verantwoorde producten uit eigen streek en van eigen landgoed. Sinds 2011 is het restaurant bekroond met een Michelin-ster en de keuken staat onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswijk en Chef de Cuisine Matthijs Mulder.

De Bloemenbeek – Beuningerstraat 6 in De Lutte

De Kas van Kaat

De Kas van Kaat

De Kas van Kaat bij Zwolle is een biologische kwekerij, eetcafé, atelier en winkel ineen. Hier kun je uitstekend terecht voor een heerlijke lunch of een hapje tussendoor. Er wordt gekookt en gebakken met lokale producten en producten uit eigen kwekerij. Bovendien serveren ze hier hun zelfgemaakte dips, sauzen en brood. Een aanrader als je in de buurt van Zwolle bent.

De Kas van Kaat – Kuyerhuislaan 8-D in Zwolle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *