restaurants moestuin gelderland

Restaurants met een eigen moestuin in Gelderland

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Gelderland.

Brasserie Staverden

Brasserie Staverden ligt op het landgoed Landgoed Staverden, omgeven door de prachtige kasteeltuinen uit de 17e eeuw. De Brasserie bestaat uit de Serre en de Orangerie met bijbehorende terrassen. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, een lunch of een heerlijk diner. In de keuken wordt gewerkt met zoveel mogelijk lokale producten. De brasserie heeft een eigen kas en moestuin en aan het begin van het teelseizoen wordt er in overleg met de chef een teelplan opgesteld zodat er altijd heerlijk verse ingrediënten zijn om mee te koken. Je kunt er ook voor kiezen om met een picknickmand van de brasserie te picknicken op het prachtige terrein.

Brasserie Staverden – Uddelmeerweg 2 in Staverden

Op de Brusse

Bij boerderijrestaurant Op de Brusse kun je genieten van heerlijke slow food in het gezellige huiskamerrestaurant. Er wordt in de keuken gekookt met eerlijke, verse en lokale ingrediënten die deels afkomstig zijn uit eigen tuin. Op de Brusse serveert koffie met iets lekkers, lunch, diner of een high tea, maar organiseert ook diverse kookworkshops.

Op de Brusse – Brussendijk 4 in De Heurne

Keuken van Hackfort

De Keuken van Hackfort in Vorden is gevestigd in het oude koetshuis van het prachtige kasteel. Je kunt hier genieten van een uitgebreide lunch, een diner of een kopje koffie met iets lekkers. Het terras biedt uitzicht op het moestuin van Hackfort waar groente, fruit en kruiden worden geteeld voor gebruik in de keuken van het restaurant. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met leveranciers uit de directe omgeving om zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken.

De Keuken van Hackfort – Baakseweg 6 in Vorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *