restaurants eigen moestuin

Restaurants met een eigen moestuin in Friesland

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Friesland.

Wannee in Leeuwarden

Restaurant Wannee in Leeuwarden heeft in slechts enkele jaren tijd een behoorlijke reputatie opgebouwd in Nederland. Wannee serveert Dutch Cuisine onder leiding van SVH Meesterkok Albert Kooy. Tijdens een diner bij Wannee maak je kennis met pure ingrediënten en gerechten van eigen bodem. Duurzaamheid en lokaal eten staan hoog in het vaandel bij het restaurant. Ze koken met ingrediënten uit de eigen regio en hebben een prachtige groene tuin waar ze eetbare planten en kruiden telen voor gebruik in de keuken.

Wannee – Rengerslaan 8, Leeuwarden

De Herberg van Smallingerland

restaurant

De Herberg van Smallingerland is een beleving in alle opzichten. Het restaurant is gevestigd in één van de oudste panden van het Friese Rottevalle. In de keuken wordt gekookt met producten uit eigen land, zowel van lokale leveranciers als uit de eigen moestuin. Op het menu staan veelal Nederlandse gerechten, maar dan net een tikkeltje anders.

De Herberg van Smallingerland – Muldersplein 2, Rottenvalle

De Heeren van Harinxma

Restaurant De Heeren van Harinxma is een restaurant in Beetsterzwaag met een Michelinster. In de keuken wordt, onder de leiding van chef de cuisine Arjan Bisschop, gekookt met pure en verse producten uit het seizoen. De ingrediënten voor de bijzondere gerechten zijn zoveel mogelijk afkomstig van lokale leveranciers en uiteraard uit de prachtige eigen moestuin. De Heeren van Harinxma is gevestigd op het landgoed Lauswolt.

De Heeren van Harinxma – Van Harinxmaweg 10, Beetsterzwaag

Herberg Het Volle Leven

Herberg Het Volle Leven in Appelscha is gelegen op een prachtige plek in het Drents-Friese Wold waar je kunt eten, drinken en slapen. Het is een vegetarisch en biologisch restaurant waar men laat zien hoe veelzijdig en lekker groenten eigenlijk zijn. Er wordt veel gekookt met producten uit de eigen moestuin en de liefde voor de producten zie en proef je op het bord.

Herberg Het Volle Leven – Oude Willem 5, Appelscha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *