restaurants moestuin

Restaurants met een eigen moestuin in Drenthe

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Drenthe.

Bitter en Zoet

Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen is een Dutch Cuisine restaurant en is voor een groot deel zelfvoorzienend. De locatie heeft een eigen moestuin en boomgaard waar diverse bijzondere oude rassen appels, peren, mispels en walnoten groeien. Alles wordt op biologische wijze geteeld en in de gerechten in het restaurant verwerkt. De producten die ze niet zelf kweken nemen ze af bij zoveel mogelijk lokale aanbieders. De producten zijn bij voorkeur biologisch, diervriendelijk en fairtrade.

Restaurant Bitter en Zoet – Hospitaallaan 16 in Veenhuizen

Landhuishotel Restaurant Rikus

In Eext vind je op een prachtige locatie midden in de natuur het Landhuishotel Restaurant Rikus. Het restaurant heeft een eigen groentetuin waarvan ze de groenten en kruiden gebruiken in hun gerechten. De overige ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal en duurzaam. In het restaurant zelf waan je je ook één met de omgeving. Binnen en buiten zijn nauw met elkaar verbonden en zo wordt een lunch of diner hier een bijzondere belevenis.

Landhuishotel Restaurant Rikus – Hoofdstraat 10 in Eext

De Jufferen Lunsingh

restaurant

De Jufferen Lunsingh in Westervelde is een landhuis met een hotel en restaurant op de locatie. In de keuken wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale producten. De groenten en kruiden worden zelf geteeld op het terrein in de moestuin die ze delen met Restaurant Rikus. Daarnaast hebben ze een eigen boomgaard, bessentuin en eigen vee. Het menu wordt zoveel mogelijk afgestemd op het seizoen en het diner of de lunch is dan ook elke keer weer een verrassing.

De Jufferen Lunsingh – Hoofdweg 13 in Westervelde

Villa BlauwHemel

Bij Villa BlauwHemel in Diever staat chef Mikael Lindqvist aan het roer. Zijn Scandinavische afkomst is duidelijk merkbaar aan het menu van het restaurant: op de kaart voor het ontbijt, de lunch en het diner staan gerechten volgens de principes van de Nordic Kitchen. Deze keuken laat zich kenmerken door pure, simpele gerechten die erg smaakvol en vers zijn. Er wordt veelal gekookt met ingrediënten uit eigen moestuin.

Villa BlauwHemel – Hezenes 6 in Diever

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *