de makkelijke bakplaat

Kookboektip: De makkelijke bakplaat

Houd jij van snel en eenvoudig koken? Dan heb ik een supergoede kookboektip voor je! Onlangs is namelijk ‘De makkelijke bakplaat’ verschenen: een kookboek boordevol veelzijdige recepten die je makkelijk in de oven kunt bereiden. Geen gedoe meer met talloze pannen, ingewikkelde recepten en een bende afwas. Met ‘De makkelijke bakplaat’ heb je weer volop inspiratie voor heerlijke recepten doordeweeks én in het weekend.

De makkelijke bakplaat

‘De makkelijke bakplaat’ is alweer het vijfde kookboek van de Britse foodstyliste en kookboekenschrijfster Rukmini Iyer. Eerder verschenen van haar hand al de immens populaire boeken ‘De snelle bakplaat‘, ‘De groene bakplaat’, ‘De wereldse bakplaat‘ en ‘De groene barbecue‘. De rode draad in al haar kookboeken is eenvoudig, gezond en vooral lekker koken. Hiervoor gebruikt ze met veel plezier de oven. Het is een ideale manier om maaltijden gezond, lekker, smaakvol en zonder al te veel gedoe te bereiden.

De makkelijke bakplaat

In ‘De makkelijke bakplaat’ krijgen liefhebbers van haar kookboeken precies waar ze op hopen, namelijk 75 nieuwe smaakvolle recepten die eenvoudig te bereiden zijn, ook na een drukke dag werken en met een hectisch huisgezin. De recepten in het boek zijn opgedeeld in de hoofdstukken Vis, Kip, Groente, Vlees, Rijst & Pasta, Supergranen, Gebakken Fruit, Fruitig Zoets en Cakes & Flapjacks. Je vindt in het kookboek dus voor elk moment volop kookinspiratie.

De makkelijke bakplaat

Natuurlijk geef ik ook een impressie van de gerechten die je in het boek vindt. Mijn persoonlijke favorieten zijn de kruidenforel met zoete aardappelen en ui, de tortilla met asperges en parmezaan, de zalm met pestokorstje, parelcouscous en waterkers en de bloemkool en broccoli met geitenkaas en hazelnootkruim. Als je een zoetekauw bent, kun je ook je hart ophalen. In het boek vind je onder andere een recept voor rabarberkruimeltaart met gember, gestoomde lavacakejes en diverse soorten flapjacks.

De makkelijke bakplaat

Naast smakelijke gerechten staat het boek ook boordevol praktische informatie. Zo vind je aan het begin van het boek handige tips voor de voorraadkast en is elk hoofdstuk voorzien van een slim schema om jouw eigen ideale bakplaatgerecht samen te stellen. Rukmini Iyer geeft bovendien uitgebreide overzichten van oventijden voor diverse soorten, vis, vlees en groente zodat je nooit de mist ingaat en lekker zelf kunt experimenteren.

De makkelijke bakplaat

Het nieuwe boek van Rukmini Iyer is nu overal verkrijgbaar. Je kunt ‘De makkelijke bakplaat’ onder andere bestellen bij Bol.com voor € 24,99. De eerdere kookboeken van Rukmini Iyer zijn ook nog volop verkrijgbaar in de boekhandel. Deze kan ik je ook stuk voor stuk van harte aanbevelen!

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is opgestuurd en bevat een affiliatelink van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *