circulaire economie

De Week van de Circulaire Economie

Ben jij geïnteresseerd in duurzaam leven, circulair ondernemen en toekomstbestendig design? Lees dan zeker verder! Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari is het namelijk de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze themaweek staat circulair leven, bouwen en ondernemen centraal. Door het hele land vinden interessante en leuke activiteiten plaats waar iedereen aan kan deelnemen.

De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie wordt jaarlijks georganiseerd als campagneweek voor de circulaire economie en om circulair leven op de kaart te zetten. Elk jaar worden diverse circulaire ondernemers in de schijnwerpers gezet om naamsbekendheid te krijgen en anderen te inspireren. Diverse ondernemers, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en organisaties openen tijdens deze week de deuren om professionals en particulieren te inspireren en motiveren. Het is dé gelegenheid bij uitstek om jouw circulaire reis te versnellen en te netwerken.

Activiteiten op de agenda

De Week van de Circulaire Economie is een landelijke campagneweek waaraan veel verschillende bedrijven en organisaties deelnemen. Omdat het een bottom-up festival is, kunnen deelnemers zelf hun activiteiten organiseren en aanmelden. Zo is het festival laagdrempelig, toegankelijk en voor iedereen. Of je nu geïnteresseerd bent in bouw, energie, mobiliteit, mode, biodiversiteit of kunst: tijdens deze week kun jij jouw hart ophalen.

Wil je weten hoe je jouw huisraad kunt upcyclen? Neem dan deel aan de online workshop van Martine Groenwegen. Kijk je liever een interessante documentaire? Dan kun je bij Circl in Amsterdam terecht voor de documentaire ‘Going Circular’. Of ontdek hoe Almere aan upcycling doet tijdens een digitale expeditie door het Upcyclecentrum. Leer alles over duurzaam consumentengedrag bij een online workshop van Fontys Hogeschool of breng een bezoek aan de tentoonstelling ‘Weggooien? Bestaat niet’ in Utrecht. Er is veel te beleven, zowel online als offline, en het is een bron van inspiratie.

Deelnemen?

Wil jij deelnemen aan de Week van de Circulaire Economie? Breng dan een bezoek aan de website van de Week van de Circulaire Economie om de agenda te bekijken. Er wordt vast en zeker wel iets van jouw gading georganiseerd in deze bijzondere themaweek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *