restaurants met eigen moestuin groningen

Restaurants met een eigen moestuin in Groningen

Steeds meer restaurants hechten waarde aan duurzaam, biologisch en lokaal eten. Er wordt gekookt met producten van eigen bodem en er wordt heel bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde ingrediënten om van een avondje uit eten niet alleen iets gezelligs en smakelijks te maken, maar ook een moment van bewustwording. Om de ingrediënten zo lokaal en vers mogelijk te krijgen, beschikken steeds meer restaurants in ons land over een eigen moestuin. Omdat ik dit soort initiatieven van harte toejuich, stel ik wekelijks een overzicht op van restaurants met een eigen moestuin per provincie. In dit artikel vind je een overzicht van restaurants met een eigen moestuin in Groningen.

Brussels Lof in Groningen

Brussels Lof is een vis- en vegetarisch restaurant in de stad Groningen. Het restaurant bestaat al meer dan 40 jaar en wordt sinds 2018 gerund door Bob ten Brinke. Vers, puur, licht en biologisch staat bij Brussels Lof centraal. Alle ingrediënten in de keuken van Brussels Lof worden met zorg uitgekozen. De vis uit de Noordzee wordt gevangen door kleine vissersboten, Bob gaat zelf op zoek naar verse bloemen, plantjes en paddenstoelen voor de gerechten en de groenten komen doorgaans uit de moestuin. Tuinman Arjen onderhoudt hier een tuin en kas waar op biologische wijze alles voor het restaurant wordt geteeld.

Brussels Lof – A-kerkstraat 24 in Groningen

Piloersemaborg – Den Ham

Piloersemaborg in Den Ham is een restaurant en hotel waar je geniet van een authentieke 17e-eeuwse sfeer en het mooie Groningse land. In het restaurant, gerund door Dick en Hilda Soek, geniet je van voornamelijk Franse en Italiaanse gerechten die met zorg zijn samengesteld. Er wordt gekookt met ingrediënten uit eigen moestuin of van met zorg geselecteerde levanciers.

Piloersemaborg – S. Veldstraweg 25 in Den HamThere are no comments

Add yours